Problemer tårner sig op for køb af ISS

G4S’ forsøg på at købe ISS er i modvind. Nok en kritisk storaktionær har meldt sig i weekenden. I dag kommer G4S-topchef Nick Buckles til København for at overtale kritiske aktionærer.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været en hektisk weekend for topcheferne i G4S og ISS, Nick Buckles og Jeff Gravenhorst, hvis kamp for den 44 mia. kr. store handel synes mere og mere op ad bakke. I løbet af weekenden har endnu en kritisk storaktionær meldt sig på banen, så det ligner en stor opgave at sikre den nødvendige opbakning fra 75 pct. af stemmerne.

Til The Sunday Telegraph fortæller endnu en top20-investor i G4S, at selskabet burde være kommet meget tidligere til investorerne for at sikre opbakning til handlen.

»Det er os, der ejer forretningen, ikke investeringsbankerne. Jeg tror, at det bliver en voldsom hård kamp op ad bakke herfra,« siger den unavngivne investor.

Meldingen kommer, efter en anden stor aktionær, Parvus Asset Management, i sidste uge fortalte, at man vil stemme nej til handlen, ligesom en række danske investorer stiller sig kritiske over for opkøbet, fordi de mener, at selskaberne ikke passer sammen, at prisen er for høj, samt at det bliver mere end svært at realisere synergier for de lovede 100 mio. pund.

»Vi har talt med de vigtigste aktionærer i dagene op til, at handlen blev annonceret, og de fleste modtog det positivt. Hvis vi ikke havde fået overvejende positive tilkendegivelser fra aktionærerne, så var vi ikke gået videre med handlen. Men der var nogle, som stillede spørgsmål ved handlen, så vi er ikke overraskede over modtagelsen,« siger Adam Mynott, der som nyansat kommunikationsdirektør i G4S tydeligvis er hentet ind for at få budskabet igennem og handlen i hus.

Vil overtale danske investorer

»Vi vidste, at mange ville blive overraskede over handlen, men vi mener, at rationalet i handlen er meget stærkt, og jo mere vi forklarer det, jo mere tror vi, at investorerne vil være enige. Vi har hele tiden vidst, at vi ville komme til at bruge alle dage op til generalforsamlingen med at forklare handlen,« uddyber han.

Mens hele fem navngivne investorer har ytret deres negative holdning, så er der fortsat ingen af de positive, som er stået offentligt frem.

»Vi ville da gerne have, at de positive investorer meldte offentligt ud, men vi skal ikke bestemme, hvad investorerne siger. Det indtryk, vi har fra investormøderne, er, at der er forståelse for, at det er en god handel, selv om der også er investorer, som stiller spørgsmål ved handlen,« siger Adam Mynott, der har mange års erfaring som korrespondent for BBC.

Hvor vigtigt er det at overbevise de danske investorer?

»De danske investorer sidder på omkring 12 pct. af aktierne, så det er en betragtelig og vigtig beholdning, og med de historiske bånd til Danmark er det en meget vigtig gruppe af investorer, som vi vil tale med,« siger Mynott.

Bliver de danske investorer afgørende for, om handlen går igennem?

»Det er jeres spekulation. Vi bliver ved med at tale med investorerne for at overbevise dem om, at det er en god handel.«

Han fortæller, at G4S planlægger at frasælge ikke-kerneforretning for ISS i Frankrig, der ventes at kunne indbringe godt to mia. kroner, men understreger, at det ikke handler om at berolige investorer, der er bekymrede over gælden på 31 mia. kroner i ISS.

»Det er ikke for at formilde investorerne. Det har hele tiden været meningen at frasælge ikke-kerneforretningen i Frankrig, men det er det eneste betragtelige frasalg. Resten passer så godt til os, at der ikke skal sælges andet.«

INFOshop: Se profilen for den nye CEO