Internet handel, bank, søgemaskine, blog, podcast

Hvad var den første vare solgt på e-Bay, hvornår blev den første spam sendt ud, og hvem er verdens første blogger? Royal.pingdom.com har samlet nettets allerførste her.

Den første podcast var et nummer med bandet Grateful Dead Fold sammen
Læs mere
Foto: TORBEN CHRISTENSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første internethandel


Selvom Amazon og eBay nok er internettets mest kendte handelssider, er det NetMarket, der hævder at være de første, der oprettede en sikker transaktion på nettet. Den 11. august 1994 solgte internetsiden en kopi af Sting-cd’en ”Ten Summoner’s Tales” for 12,48 pund plus forsendelse. Internet Shopping Network hævder dog at have solgt en artikel en hel måned tidligere.

Den første online bank


Det første pengeinstitut, der tilbød internet-bank til alle deres kunder, var Stanford Federal Credit Union i oktober 1994.

Første søgemaskine


Den første søgemaskine, som dem vi har i dag, var WebCrawler, der blev lanceret i 1994.

Den første blog


Justin Halls stod bag den web-baserede dagbog ”Justins Links from the Underground” i 1994. Den tilbød en guidet tur på nettet, men blev efterhånden mere og mere personlig. New York Times har udråbt Justin Halls som faderen til personlig blogging. Begrebet blog blev dog først introduceret i 1999 – begrebet weblog i 1997.

Første podcast


I oktober 2000 gjorde poiner-bloggeren Dave Winer audio-blogging muligt. Den 11. januar 2001 demonstrerede Dave Winer funktionen ved at lægge en sang med Grateful Dead ud på sin blog. Podcast til iPod’en begyndte at blive populært i 2003, og begrebet podcasting blev introduceret i 2004.