IKEA tager 20.000 m2 møbler med til Esbjerg

IKEA rykker til Esbjerg med et nyt gigantprojekt i 2021. Ambitionen er, at et kæmpe varehus skal sparke gang i Esbjerg byliv.

IKEA i Esbjerg bliver nummer syv varehus i rækken i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: SASCHA STEINBACH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IKEA har netop købt en 50.000 m2 stor grund af Pedersen Gruppen A/S i Esbjerg. Med salget har ejendomsprojekt-gruppen nået det, de selv kalder »det ultimative mål« for Esbjergs butiksområde City Nord.

Håbet er, at det nye varehus skal trække flere kunder til, ikke kun til IKEA men også til resten af byens butikker og attraktioner.

Foruden varehuset, der kommer til at optage 20.000 m2 af grunden, vil der blive plads til mellem 600 og 800 parkeringspladser til købeglade IKEA-kunder. Og så vil en del af pladsen naturligvis også blive brugt til dét sted, som alle IKEA-tures højdepunkt ender ved; nemlig en restaurant og bistro, der serverer de efterhånden nationalkendte kødboller.

IKEA i Esbjerg kommer til at ligge på Kjersing Ringvej, og rundt om grunden ligger butikker som Harald Nyborg, Bilka og Biltema.

IKEA i Esbjerg er en gammel drøm
City Nord i Esbjerg har udviklet sig siden 1985, hvor Bjarne Pedersen købte den første grund af Esbjerg Kommune, og anlagde et stort varehus, som senere blev til en Bilka. I dag udgør det oprindelige City Nord 22.000 m2.

»Det er naturligvis en stor tilfredsstillelse, at mange års arbejde på at få IKEA til Esbjerg nu lykkes. IKEA har været på vores dagsorden i næsten 20 år. Vi reserverede allerede ved købet af arealet i 1998 en grund til formålet og har modstået fristelser til at afsætte det til anden anvendelse,« siger direktør i Perdersen-Gruppen Bjarne Pedersen i en pressemeddelelse.