IKEA siger »Tack« til medarbejderne med 19.000 kroner

Torsdag fik IKEA-ansatte en ekstra julegave, da IKEA Danmark udbetalte knap 19.000 kroner til sine medarbejdere som tak for godt og loyalt arbejde. De ansatte kan se frem til sådan en gave mange år frem, lyder det.

IKEA giver sine ansatte i fem år eller mere en ekstra »lille« julegave på 19.000 kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard

IKEA-medarbejdere mødte torsdag ind på arbejde til et pænt svensk »Tack,« som skruer op for julestemningen. IKEA Danmark udbetaler knap 19.000 kroner til pensionsopsparinger til hver medarbejder, der har været ansat i mere end fem år, som tak for godt og loyalt arbejde.

Alle berettigede fuldtidsmedarbejdere i Danmark får det samme beløb uanset, om man sidder i salgsafdelingen eller i chefstolen. Deltidsansatte skal dog regne med et beløb, der er mindre. Det bliver målt i forhold til den arbejdstid, de har lagt hos IKEA.

Loyalitetsprogrammet med det svenske navn »Tack« er inspireret af den 88-årige svenske grundlægger Ingvar Kamprad, der har en medarbejderfilosofi, der går ud på at dele koncernens succes med de ansatte, oplyser IKEAs internationale HR-afdeling.

Programmet blev skudt i gang sidste år med en engangsbevilling på 100 millioner euro. Det samlede beløb, IKEA-koncernen tager op af lommen i år, løber op i 200 millioner euro til alle kædens medarbejdere fra alle lande i IKEA Group.

I følge den administrerende direktør i IKEA Danmark, Dennis Balslev, kan medarbejderne godt vænne sig til udsigten til en gave baseret på overskuddets størrelse:

»Vi kan nu fejre den første årlige udbetaling til vores medarbejdere, og det er med stor glæde, at jeg kan fortælle, at en fuldtidsmedarbejder i Danmmark med fem års anciennitet eller mere i år får udbetalt 18.936 kroner til deres pensionsopsparing,« siger han.

Koncernen sætter penge til side hvert år til programmet, og beløbet bliver frigjort, når den enkelte medarbejder har været ansat i fem sammenhængende regnskabsår.

Om gaven bliver en egentlig tradition er endnu uvist, oplyser IKEAs internationale HR-afdeling. Det er intentionen, at programmet skal leve rigtig mange år fremadrettet.