IKEA har fået grønt lys til at opføre nyt varehus i København

Den svenske møbelgigant IKEA har fået kommunalpolitikernes blåstempling af opførslen af nyt varehus midt i København. Et varehus, der kommer til at skille sig ud fra standarden hos verdens største møbelkæde.

IKEA har fået grønt lys af Københavns Kommune til at opføre et nyt varehus ved Fisketorvet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Neil Hall
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en nær fremtid kan københavnerne købe sofabordet Fjällbo eller tæppet Lappljung Ruta uden at skulle tage på tur ud af byen. For møbelkæmpen IKEA har torsdag fået tilladelse til at opføre et varehus ved Fisketorvet på Kalvebod Brygge.

På et møde i Københavns Borgerrepræsentation torsdag blev lokalplanen for Kalvebod Brygge Vest II et nyt IKEA-varehus nemlig endeligt vedtaget.

»Jeg glæder mig utroligt meget til den dag, hvor man som noget af det mest naturlige i verden cykler forbi IKEA på vej hjem fra arbejde. Eller tager til IKEA med S-toget, der standser blot 150 m fra varehuset. Vi ser meget ser frem til at betjene kunderne i København med spændende boligindretning, god kvalitet til lave priser og alt under et tag,« lyder det fra IKEA Danmarks adm. direktør, Dennis Balslev, i en pressemeddelelse.

Skal stikke ud

Det første spadestik i byggeriet forventes at blive taget i første halvdel af 2018, mens åbningen forventes at kunne blive to år senere. Og det nye varehus kommer til at skille sig ud fra de næsten 400 IKEA-varehuse, der er placeret rundt om i verden.

I dag ligger alle på nær én af IKEAs varehuse verden over således i udkanten af byerne, men den svenske møbelkæde er i takt med, at befolkninger verden over flytter fra landet til storbyen, interesseret i at rykke med den vej. Og det bliver det københavnske varehus eksponent for, ligesom det har været tilfældet med IKEAs varehus i Hamburg.

Dennis Balslev har tidligere fortalt til Berlingske Business, at der blandt andet bliver kaffebar ud mod Dybbølsbro og mulighed for at cykle hen over vare­husets tag og videre ind mod Tivoli-hotellerne. Det skal være med til at tiltrække de kunder, som ikke har bil og finder det besværligt at komme frem og tilbage til IKEAs varehuse uden for byerne.

IKEAs bymodel bliver med fuldt sortiment, men som det ellers er kutyme i andre IKEA-varehuse, bliver man ikke tvunget igennem hele varehuset, hvis man blot kommer for at købe servietter, stearinlys eller glas. Desuden vil der være en stor afdeling med grønne planter, som kan være dyre at anskaffe sig billigt midt i byen.

IKEA er for nuværende i gang med et finde en totalentreprenør til projektet, og så snart det er på plads efter sommeren, kan der ifølge møbelkæden sættes en dato for første spadestik og åbningen af varehuset.