Historisk skridt mod et SAS uden strejker

Fagforeningerne og SAS vil genopbygge tilliden til hinanden og vinde kundernes tillid tilbage ved at love fred og ingen strejker.

Der skal være ro på bagsmækken i SAS. Det skal være slut med strejker, så kunderne kan regne med, at deres SAS-afgang kommer afsted.

SAS og fagforeningerne i selskabet har fremlagt en ny model til samarbejde, og i et brev til koncernchef Mats Jansson skriver kabinepersonalet, pilotforeningen, luftfartsfunktionærerne og Ledernes Hovedorganisation, at de er glade for, at der nu er fremlagt en klar vision for virksomheden.

I brevet skriver fagforeningerne, at man er parat til aktivt og positivt at arbejde for total fredspligt efter indgåelse af overenskomstforhandlingerne for 2007 og i den periode overenskomsterne gælder.

- Både jeg og John Dueholm (vicekoncernchef) blev positivt overrasket over brevet, da det landede på vores bord, sagde koncernchef Mats Jansson på et pressemøde og fortsatte:

- Det er historisk i SAS-sammenhæng og et stort første skridt mod stabilitet i SAS, sagde han ifølge RB-Børsen.

Brevet er fra de danske fagforeninger. Om de skal gælde i de andre lander, der også har strejket, vil koncernchefen ikke gætte på.

- Vi håber, at de unikke initiativer i Danmark følges af samme initiativer i de andre lande, sagde han.

Ritzau/RB-Børsen