Helsefanatikere: McDonalds er som en børnelokker

Burgergiganten har fået stillet et ultimatum i USA: Drop legetøjet i Happy Meal - eller vi mødes i retten.

Foto: MARIO ANZUONI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"McDonalds er den fremmede mand på legepladsen, der står og deler slik ud til børnene."

Så enkelt mener Stephen Gardner, talsmanden for en gruppe helseorienterede amerikanere, man kan beskrive burgergiganten McDonalds' Happy Meay. Det skriver Los Angels Times.

Nu truer gruppen med at slæbe verdens største restaurationskæde i retten, hvis den ikke fjerner legetøjet fra sine børnemenu - det såkaldte Happy Meal.

Læs også: Frysende køer gør BigMac'en dyrere

Sagen tager sit udspring i, at Santa Clara County i Silicon Valley - som det eneste i USA - netop har forbudt legetøj i børnemenuerne. Og det er den beslutning, som gruppen nu forsøger at få udvidet.

Argumentet fra gruppen er, at legetøjet vil få børn, der ellers ikke ville købe burgerkædens mad, til at kaste sig over et Happy Meal. Og mener gruppen ikke er ønskværdigt, da den mener, at burgerkædens menuer er for kaloriefyldte og usunde.

McDonalds er uenig. Burgerkæden peger på, at dens børnemenuer er kaloriemæssigt målrettet de små størrelser, og samtidig kan man få udskiftet pomfritterne med æblestykker og colaen med mælk - hvis man ønsker det.

Læs også: McDonald's åbner burgeruniversitet i Kina

Gruppen har nu stillet restaurationskæden et ultimatum og afleveret et officielt brev til den. Det kan opfattes som det første skridt ind i retssagen, da brevet er en forudsætning for, at sagen overhovedet falder ind under retssystemets paragraffer, skriver Los Angeles Times.