Headsets er tæt på at overhale høreapparater: GN opjusterer

GN Group har øget salget af headsets med 30 procent i år, og det er tæt på at være største forretningsområde. GN fastholder i forbindelse med regnskabet for andet kvartal torsdag morgen de forventninger til hele 2019, som blev opjusteret sent onsdag.

GN fastholder i forbindelse med regnskabet for andet kvartal torsdag morgen de forventninger til hele 2019, som blev opjusteret sent onsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

GN fastholder i forbindelse med regnskabet for andet kvartal torsdag morgen de forventninger til hele 2019.

Dermed er forventningen en organisk vækst i headset-divisionen GN Audio på »omkring« 24 pct. og en driftsmargin (EBITA) i divisionen på »omkring« 20 pct. før engangsomkostninger til købet af Altria Systems, hvilket ses have en negativ effekt på 1 pct.point på marginen.

Inden opjusteringen onsdag var forventningen en organisk vækst på »mere end« 19 pct.

Konsensus blandt analytikerne var inden opjusteringen en organisk vækst hos GN Audio på 21,0 pct. i år, viser estimater indsamlet af GN selv. Forventningen til EBITA-marginen var inden opjusteringen 19,3 pct.

For GN Hearing ventes der stadig en organisk vækst på »omkring« 7 pct. og en driftsmargin (EBITA) på »mere end« 20 pct.

Konsensus blandt analytikerne var inden regnskabet en organisk vækst i GN Hearing på 6,8 pct. i hele 2019 samt en EBITA-margin på 20,3 pct.

Særligt salget af headsets er i fremgang.

Selskabets omsætning er øget med over en milliard kroner til 5,9 milliarder kroner i første halvår. Det viser selskabets regnskab, der er offentliggjort torsdag morgen.

Samlet er salget af headsets vokset med 30 procent i årets løb, og det fylder efterhånden næsten lige så meget i GN Group som høreapparater, der er selskabets andet ben og traditionelt har været det største forretningsområde.

Datterselskabet GN Audio, der sælger headsets, har solgt for 2,8 milliarder kroner i første halvår.

Samtidig er der blevet solgt for 3,1 milliarder kroner i GN Hearing, der står for høreapparaterne.

GN sælger headsets af mærket Jabra til blandt andet callcentre, forsikringsselskaber og banker.

Selskabet sælger også headsets til privatpersoner og har de seneste par år haft fremgang med det trådløse headset Jabra Elite.

GN konkurrerer her med blandt andet Apples trådløse høretelefoner, der er førende på markedet.

Det højere salg har også trukket overskuddet op. Overskuddet er vokset med 70 millioner kroner til 567 millioner kroner.

GN Group havde allerede onsdag aften indikeret, at salget af headsets var gået bedre end ventet, da selskabet opjusterede forventningerne.

I år ventes salget af headsets at vokse 24 procent, mens salget af høreapparater forventes at stige med syv procent.

/ritzau/