Hackerangreb mod forlag truer soldater

Populært militærblads database med personlige oplysninger hacket.

Forsvarstidsskriftet Defence News læses meget i militære kredse. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er lykkedes hackere at bryde ind hos et stort amerikansk forlag og stjæle oplysninger om abonnementer på blade, som læses af militært personale.

Mediekoncernen Gannett meddelte tirsdag, at hackere 7. juni brød ind og fik adgang til databasen med de personlige oplysninger med navne, kodeord og e-postadresser på abonnenter på bladet Defense News, et af verdens mest læste magasiner om forsvarsindustrien. Blandt abonnenterne er soldater i den amerikanske hær, flåde og luftvåben.

Stjal 14 millioner kroner fra hackede bankkonti

Det er det seneste i en stribe af spektakulære hackerangreb, som har ramt store internationale virksomheder og organisationer. Senest er spilgiganten Electronic Arts (EA) blevet ramt, og den amerikanske bank Citigroup fik stjålet over 14 millioner kroner ved et hackerangreb for nylig.

Googles e-posttjeneste, Gmail, er også forsøgt angrebet, men hackerangrebet over dem alle skete mod den japanske elektronikgigant Sony, hvor hackere ved to digitale indbrud fik adgang til personlige oplysninger om 100 millioner brugere af Sonys Playstation- og PC-spilnet.

Personlige oplysninger om militært personale er i høj kurs hos hackere. Ved at få adgang til dem kan hackere forsøge at komme ind i militære systemer og vil kunne sende falske beskeder i de hackede personers navn.