Google News lancerer ny mediestrategi

Nu skal de, der optræder i medierne, selv have mulighed for at kommentere på nyhederne. Google News åbner op for uredigerede kommentarer til hver enkelt artikel.

"Vi vil prøve at publicere kommentarer fra en bestemt type læsere – nemlig de personer eller organisationer, der faktisk deltager i nyhederne," lyder det i en meddelelse fra Google News.

Det langsigtede mål er at enhver deltager i nyhederne kan sende en kommentar ind, som kommer til at ligge ved siden af den kommenterede artikel.

"Ved at tilføje dette håber vi, at vi kan udvide læseoplevelsen for læserne og samtidig teste den hypotese, at et personligt synspunkt nogle gange kan tilføje en helt ny dimension til en historie," lyder det fra Google News.

Tjenesten er begyndt i USA i denne uge, og hvis den har succes, vil den blive udvidet til andre lande og sprog.

Google News i Danmark

Goggle News kan findes på www.news.google.com, men Danmark har ikke sin egen news-side, hvilket naboerne Sverige og Norge har.

Googles landechef for Danmark oplyser, at Google er i gang med at undersøge mulighederne for en Google News med dansk indhold:

"Vi kigger bestemt på mulighederne for at lave Google News i Danmark," siger Peter Friis, der ikke vil sætte tidspunkt på, hvornår han forventer, at dialogen med den danske mediebranche munder ud i en dansk version af nyhedstjenesten.