Genmab-rival føjer endnu et patent til søgsmål

Det tyske biotekselskab Morphosys, som mener at have ret til en bid af Genmabs succesfulde kræftmiddel Darzalex, har tilføjet endnu et patent til et søgsmål, som blev anlagt sidste år.

Genmab står over for et sagsmål fra den tyske rival Morphosys, angående et omstridt patent, på en del af det succesfulde kræftmiddel Darzalex. Fold sammen
Læs mere
Foto: Genmab-PR Lars Møller

Det skriver selskabet i en meddelelse, hvor Morphosys forklarer, at der er tale om et patent, som har at gøre med behandling af hæmatologisk kræft.

Det var tilbage i foråret 2016, at Morphosys i første omgang stævnede Genmab og partneren Janssen.

Det tyske biotekselskab mener, at det er berettiget til royalties på 10 pct. fra Darzalex, idet firmaet ejer et patent, der omfatter antistoffer med særlige egenskaber og tilknytning til CD38-molekylet, hvilket er et molekyle, som Darzalex er i klasse med.

Hos Sydbank vurderer analytiker Søren Løntoft Hansen, at det tilføjede patent til søgsmålet ikke er af væsentlig betydning for Genmab, om end det naturligvis er en negativ nyhed for den danske virksomhed.

- Men når det er sagt, så er det bare en del af det søgsmål, der i forvejen kører mod Janssen og Genmab. Det udspringer efter min vurdering af, at Morphosys efter det brudte samarbejde med Celgene på deres middel inden for knoglemarvskræft, MOR202, som blev droppet, er blevet kørt fuldstændigt agterud inden for antistofbehandling til knoglemarvskræft.

- Det gør, at man er presset og samtidig kan se den succes, som Darzalex har fået. Og jeg tror, at man på den baggrund gerne vil have del i det i form af et forlig, lyder det fra Søren Løntoft Hansen, der har en købsanbefaling på aktien.

Analytikeren påpeger, at den verserende patentsag foregår i USA, hvor det på ingen måde er billigt at køre den slags retssager, hvorfor det kan være i alles interesse at ende konflikten i et eller andet form for forlig.

Søren Løntoft Hansen vurderer, at nyheden om det tilføjede patent ikke kommer til at have væsentlig betydning for Genmabs kursudvikling på aktiemarkedet onsdag.

Tirsdag sluttede biotekaktien 0,5 pct. lavere til 1428 kr.