Genmab dropper nu også nyheder på dansk

Når Genmab vil kommunikere med omverdenen, kommer det fremover kun til at foregå på engelsk.

Foto: Genmab-PR Lars Møller. Arkivfoto. Genmab.
Læs mere
Fold sammen

Biotekselskabet, der er årets højdespringer på den københavnske børs i 2017 og også har været helt i toppen i 2016 og 2015, vil fremover kun udsende meddelelser på engelsk.

Det fortæller Genmab onsdag, efter at selskabets aktionærer gav bestyrelsen magt over den beslutning på generalforsamlingen tirsdag.

Genmab droppede sine danske kvartalsregnskaber og årsrapporter i foråret 2014.

Selskabet, som har hovedkvarter i København men mange aktiviteter i Holland, bliver dermed et af de første danske selskaber, som udelukkende skriver regnskaber og selskabsmeddelelser til aktionærerne på engelsk - sammen med eksempelvis Nets og ISS.

Mange andre - herunder Danske Bank, A.P. Møller-Mærsk, Vestas og Lundbeck - har droppet at lave regnskaber på dansk, men sender dog stadig selskabsmeddelelser på begge sprog.

Det er Folketinget, der ad to omgange har løsnet kravene til de børsnoterede selskaber. I 2013 blev det valgfrit med regnskabssprog, og i 2015 blev også kravet til danske meddelelser droppet. I begge tilfælde skal beslutningerne dog godkendes af aktionærerne på generalforsamlinger.