Fremgang i vente for Nordea trods øgede nedskrivninger

Nordea ventes som flere andre skandinaviske storbanker at levere et regnskab for tredje kvartal med bedre resultater end i samme periode sidste år.

Analytiker Thomas Eskildsen hos Jyske Bank vurderer, at Nordeas udbytte for 2016 vil være på niveau med udbyttet for 2015, da det udgjorde 64 eurocent per aktie. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Bob Strong / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det viser estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

Om resultatet også bliver bedre end ventet, som tilfældet har været for to branchekollegaer, Handelsbanken og SEB, får markedet svar på onsdag morgen, når regnskabet dukker op på skærmene.

Analytikerne venter, at de samlede indtægter stiger til knap 2,4 mia. euro fra 2,25 mia. euro i tredje kvartal sidste år. Estimaterne fra de 13 analytikere, der har leveret estimater til Ritzau Estimates, svinger mellem 2,3 og 2,5 mia. euro.

Nedskrivningerne ventes stige en smule til 145 mio. euro fra 112 mio. euro. Det vil i givet fald begrænse væksten i driftsoverskuddet til 2,3 pct., da det ses at lande på 1057 mio. euro mod 1033 mio. euro i samme kvartal i 2015.

Analytiker Thomas Eskildsen hos Jyske Bank har forventning om en mindre stigning i nedskrivningerne trods en lidt forbedret makroøkonomi. Det skyldes eksponeringen mod olie og offshore.

- Olieprisen virker til at have stabiliseret sig omkring 50 dollar per tønde, hvilket indikerer, at Nordea måske er nødt til at tage yderligere nedskrivninger inden for dette segment, skriver han i analyse.

Overordnet set venter han dog et solidt regnskab fra Nordea.

- De finansielle markeder har bevæget sig i den rigtige retning i tredje kvartal i år, hvilket indikerer et solidt regnskab for kvartalet, skriver han.

USIKKERHED OM UDBYTTE

Han påpeger, at udbyttepolitikken har været en bekymring i markedet et stykke tid, men at ledelsen har bekræftet politikken flere gange.

Han vurderer, at Nordeas udbytte for 2016 vil være på niveau med udbyttet for 2015, da det udgjorde 64 eurocent per aktie.

De 13 analytikere er dog ikke enige. Medianestimatet er en forventning om, at udbyttet falder til 60 eurocent for 2016, men uenigheden er til at få øje på. Estimaterne ligger i intervallet fra 50-66 eurocent.

Nordeas officielle udbyttepolitik er: En ambition om at øge udbyttet hvert år.

GODE KONKURRENTREGNSKABER

Den svenske storbank Handelsbanken kom bedre end ventet ud af tredje kvartal, og resultatet var markant bedre end i samme periode i 2015.

Driftsoverskuddet kom ind med 5691 mio. svenske kr. mod ventet 5633 mio. svenske kr. I samme kvartal sidste år var driftsoverskuddet 4731 mio. svenske kr. Nettorenteposten og aktier stod bag fremgangen.

Det samme var tilfældet for kollegaen SEB, der tjente godt 10 pct. mere end ventet i tredje kvartal, især takket være pæne indtægter på handelsfronten samt et lavere nedskrivningsniveau end ventet.

Driftsoverskuddet her blev 5229 mio. svenske kr. mod 4318 mio. svenske kr. i samme kvartal året før.