Aktier: Novo kan tage fokus frem mod positiv åbning

Det peger i retning af beskedne stigninger på det danske aktiemarked tirsdag morgen, hvor en løftet anbefaling til Novo Nordisk-aktien er blandt de absolutte højdepunkter set fra nyhedssiden.

ARKIVFOTO Novo Nordisk produktion. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Udsigten til små plusser følger efter en mandag, hvor det ledende C20 Cap-indeks steg med 0,04 pct. til 1046,37.

I resten af Europa var der på ugens første dag også generelt positiv stemning, ligesom der var i USA, hvor de toneangivende indeks sluttede dagen med stigninger.

Tirsdag morgen ser den opløftende stemning ud til at holde ved, da amerikanske aktiefutures går op med 0,1-0,2 pct. Derudover stiger den tyske Dax-future med 0,2 pct.

»På en cocktail af bedre end ventede nøgletal fra Japan, Europa og USA og lidt bedre end ventede regnskaber kunne de fleste aktiemarkeder i går (mandag, red.) lukke med stigninger på op mod 1 pct.«

»Det betød samtidig mindre rentestigninger i både Europa og USA,« noterer chefstrateg Henrik Drusebjerg fra Carnegie i en kommentar.

REGNSKABSBØLGE FORTSÆTTER

Tirsdag fortsætter den igangværende regnskabsbølge, hvor blandt andet Novo Nordisk får branchenyt fra den amerikanske konkurrent Eli Lilly, som præsenterer sit seneste regnskab.

Derudover vil den danske medicinalkæmpe få opmærksomhed, efter at Nordea har hævet anbefalingen til "køb" fra tidligere "hold", viser data fra Bloomberg News.

Endvidere lægger Nordea en tier på kursmålet, så det nu lyder på 350 kr. Banken sænkede anbefalingen af aktien i august, efter at Novo i forbindelse med sit regnskab varslede prisfald på det amerikanske marked i 2017, men siden da er aktien faldet en del, og nu ser Nordea altså idé i at købe op igen.

Mandag lukkede Novo Nordisk-aktien 0,5 pct. lavere til 282,10 kr.

Også transport- og logistikkoncernen DSV har fået konkurrentnyt i form af regnskabet for tredje kvartal fra schweiziske Panalphina. Et svagt fragtmarked har betydet lavere indtægter hos DSV-rivalen, der dog har formået at holde indtjeningen i kvartalet.

DSV-aktien sluttede mandag 0,6 pct. højere til 337,60 kr.

Ingeniørkoncernen FLSmidth får ligeledes nyt fra en kollega, når Caterpillar leverer regnskabstal før tirsdagens åbning på det amerikanske aktiemarked.

FLSmidth, der mandag desuden fik medvind fra et opløftende regnskab fra branchekollegaen Sandvik, steg 2,9 pct. til 265,00 kr.

Inden for finanssektoren har blandt andet Nordea kunnet kigge mod Sverige, hvor konkurrenten Swedbank er kommet med regnskab for tredje kvartal.

I perioden landede banken et nettoresultat på 4819 mio. svenske kr. mod ventede 4197 mio. svenske kr. ifølge et estimat fra SME Direkt.

Nordea-aktien steg mandag 0,5 pct. til 71,20 kr.