Fransk luksusgigant havde god gang i omsætningen i første kvartal

LVMH Group, også kendt som Moët Hennessy Louis Vuitton, kom ud af første kvartal med et stærkt regnskab, der har givet håb om bedre tider i luksusindustrien.

Læs mere
Fold sammen

Selskabets omsætning på 9,88 mia. euro, mere end 73 mia. kr., overgik klart analytikernes prognose på 9,5 mia. euro, og den organiske salgsvækst på 13 pct. overgik også forventningen om en organisk vækst på 8 pct. betydeligt. Selskabet skriver dog, at man ikke skal forvente lignende salgsvækst for helåret, og at salgstallene for samme kvartal sidste år kan være påvirket af terrorangrebet i Paris.

LVMH oplevede stærk vækst både på læder- og modevarer, samt på salget af vin og spiritus, og selvom salgstallene for samme kvartal af 2016 måske er barmhjertige, ser analytikerne stadig tegn på bedre tider i sektoren.

- Som vejrhane bør LVMH's rytme støtte luksussektoren, skriver Rogerio Fujimori, analytiker hos RBC Europe, ifølge Bloomberg News og vurderer, at regnskabet også hæver barren for andre aktier, der aflægger regnskab i den kommende tid.

Aktien stiger godt 1,6 pct. tirsdag på børsen i Paris.

/ritzau/FINANS