Første spadestik til kæmpe projekt fra kendt tegnestue: Nu skal Papirøen til Tyskland

Tegnestuen bag Papirøen vil eksportere ideerne bag deres populære projekt til Bremen med et 77.000 m2 stort byggeri. Målet er at gøre bygningen til det nye vartegn for den tyske havneby.

Europahafenkopf skal med inspiration fra Tegnestuen COBEs populære projekt Papirøen udgøre et nyt og levende samlingspunkt i den tyske havneby Bremen. Byggeriet vil kombinere byens historiske renæssancehuse og moderne industrikvaterer til en storstilet bymidte med kontorer, boliger, fleksible transportpunkter og parkeringshuse. Fold sammen
Læs mere
Foto: COBE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske tegnestue COBE, der står bag den populære københavnerattraktion Papirøen, skal nu i gang med endnu et storstilet byprojekt. Denne gang flytter arkitektfirmaet syd for grænsen med projektet Europahafenkopf, der kommer til at ligge i den tyske havneby Bremen.

Projektet blev offentliggjort på en pressemeddelelse torsdag. Første spadestik til byggeriet, der efter planerne kommer til fylde 77.000 m2, er allerede taget i brug, og komplekset vil komme til at ligge centralt på havnefronten i Bremen.

Udover COBEs tidligere erfaring og succes med Papirøen tager firmaet også udgangspunkt i Bremen med dets historie, industri og identitet som havneby.

»Vores vision for udviklingen af Europahafenkopf er at skabe et sted, der hylder Bremens historiske bykerne med sine unikke renæssancebygninger og forene den med industrihavnens siloer og pakhuse, som vi også har gjort det med udviklingen af Papirøen. Vi har hentet inspiration fra de to bykvarterer både hvad angår skala, materialeholdning, detaljering og udformning, og nyfortolket disse karakteristika i byggeriet,« siger Dan Stubbergaard, arkitekt og grundlægger af COBE i pressemeddelelsen.

COBE vil finansiere Europahafenkopf med hjælp af Gustav Zech Foundation, der ejes af familievirksomheden Zech Group. Zech Group vil rykke hovedkontoret og mange af virksomhedens medarbejdere ind i en af de mange kontorbygninger, som byggeriet kommer til at indeholde.

Europahafenkopf forventes at være færdigbygget i 2021.

Nyt vartegn for havneby

Europahafenkopf vil komme til at fungere som bindeled mellem Bremens traditionelle havnefront, det moderne udviklingsområde Überseestadt og byens historiske kerne. Europahafenkopf kommer til at bestå af fire bygninger, der samlet danner én fælles skyline for Bremens bylandskab.

Fælles for de fire bygninger er, at de alle indeholder en række store haller i stueetagen, der inviterer forbipasserende indenfor til et væld af offentlige funktioner, såsom caféer, butikker, gallerier og et stort street food marked – hvilket man vil kunne genkende fra Papirøen. Oven på hallerne placeres både boliger og kontorer, som omkranser indre gårdrum.

Komplekset vil også have et innovativt og fleksibelt transportkoncept, hvor man med offentlig transport kun er fire stop fra Europahafenkopf til selve bymidten. I et nærliggende parkeringshus tilbydes cykeludlejning og bildeling, hvilket igen øger fleksibiliteten for folk. Alt skal tilsammen udvikle et attraktivt, levende byrum omkring projektet. Målet er at transformere byens midte til et kulturelt og erhvervsmæssigt vartegn for byen, som det også skete for Papirøen.

»Med Europahafenkopf skaber vi de smukkeste og bedste arbejdspladser i Bremen, som også vil tilbyde den nyeste innovation i vores digitaliserede verden. Vi vil have, at folk i Europahafenkopf skal kunne udvikle sig i det bedst mulige arbejdsmiljø og samtidig trives godt,« siger Kurt Zech, administrerende partner for Zech Group GmbH og grundlægger af Gustav Zech Foundation i pressemeddelelsen.