Flytterådgivere har vind i sejlene

Flyttebranchens bedste vækstvirksomhed har på fire år etableret sig på markedet uden at eje én eneste flyttebil. Karlslunde-virksomheden A2Z Turnkey er således ikke et flyttefirma i traditionel forstand, men de vokser alligevel ¿ eller måske netop derfor ¿ relativt mest i en branche, hvor mange aktører oplever tilbagegang.

A2Z Turnkey rådgiver virksomheder i forbindelse med flytteopgaver. Man har fokus på nøjagtig planlægning af flytningen, så den kan gennemføres så hurtigt og effektivt som overhovedet muligt. Den slags rådgivning har der vist sig et marked for, og A2Z Turnkey er gået fra nul til 12 ansatte siden etableringen i 2000 i takt med en stadigt stigende bruttoavance. Sidste år var den på 6,1 mio. kr.

Virksomheden tilbyder at planlægge flytninger af hele virksomheder fra et domicil til et andet over en weekend, så alt er klart til personalets brug mandag morgen på den nye adresse, selvom flytningen først gik i gang fredag efter fyraften.

På den måde oplever en virksomhed ikke noget driftstab på grund af en flytning, hvilket ellers er meget normalt, især når større virksomheder med mange ansatte skal flytte. De undgåede tab er typisk langt større end det honorar, A2Z Turnkey opkræver for deres arbejde.

- Vi er ikke et flyttefirma i traditionel forstand, men et konsulentfirma, der blandt andet udvælger de flyttefirmaer, der skal lave det egentlige flyttearbejde. Vores rådgivning kan spare virksomhederne for mange penge i forbindelse med flytninger, hvilket er vores berettigelse og årsagen til væksten, konstaterer Erik Karlsson, direktør i A2Z Turnkey.

Ingen konkurrenter

Medvirkende til virksomhedens fremgang er også, at den fra starten var alene på markedet. Ingen andre tilbød den slags rådgivning og planlægning, som A2Z Turnkey leverer.

Det var også en af årsagerne til at firmaets stifter Jens Sauer, der udgør den anden halvdel af virksomhedens direktion, turde binde an med etableringen af virksomheden. Siden har de flere traditionelle flyttefirmaer forsøgt at tage kampen op, men de har svært ved at matche A2Z Turnkeys koncept.

- De traditionelle firmaer er gode til det fysiske flyttearbejde, og derfor lader vi dem om det. Vi kan noget andet, som mange andre til gengæld ikke er helt så gode til. På den måde har vi faktisk ingen direkte konkurrenter, forklarer Jens Sauer.

A2Z Turnkey, der var nomineret til Regeringens Iværksætterpris i år, baserer sin forretning på en standardiseret projektplan med 358 punkter, som udgør grundlaget for planlægningen af enhver flytning. Det er logistik på højt plan, der skal resultere i flytninger uden skade på de flyttede ting og overholdelse af alle tidsplaner. Planlægningen starter typisk et halvt år før, at selve flytningen skal foregå.

Man henvender sig udelukkende til virksomheder med mere end 50 ansatte, og arbejder i øjeblikket med konkrete planer om etableringer i fem andre lande, så væksten kan fortsætte, når det danske marked er mættet.