Fire ud af fem fonde skuffer investorerne

I de seneste 12 måneder har kun hver femte aktivt forvaltede investeringsforening gjort det bedre end markedsudviklingen.

Foto: Mads Nissen. I de seneste 12 måneder har kun hver femte aktivt forvaltede investeringsforening gjort det bedre end markedsudviklingen.
Læs mere
Fold sammen

Det viser en undersøgelse, som Formuepleje har foretaget. Det vækker undren, fordi en aktiv investeringsforening mod ekstra betaling netop skal forsøge at slå markedet ved selv at sammensætte en portefølje med aktier i stedet for at følge et indeks. Det skriver Jyllands-Posten mandag.

- Det støtter bare vores holdning om, at man bør vælge en passiv investeringsforening, som følger et indeks. Det er et fint koncept, men man kan som investor også overveje at investere i aktier på egen hånd, hvis man bare sørger for at sprede risikoen, siger Niels Mengel, der er formand i Dansk Aktionærforening, til Jyllands-Posten.

Tom Engsted, der er økonomiprofessor ved Aarhus Universitet, mener ligeledes, at det er svært at udpege de gode foreninger selv for professionelle, og at en passiv investeringsforening derfor er et bedre valg for private.

Aktiestrateg i Formuepleje Otto Friedrichsen er, på trods af sin overraskelse over resultatet af undersøgelsen, af den mening, at private investorer godt kan finde en aktiv investeringsforening, der slår markedet. Det kræver bare, at man holder øje med omkostninger, hidtidige resultater, samt hvordan porteføljen sammensættes.

/ritzau/FINANS