Finanshajen kom hjem for at starte ny bank

Kristian Skovmand er en rigtig London-banker, som vender hjem for at opbygge en helt ny dansk rådgivningsbank sammen med Christian Dyvig, som er hans mentor.

Kristian Skovmand er spændt på sin hjemkomst til Danmark og på samarbejdet med Christian Dyvig, som har været hans mentor gennem hele karrieren. Foto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er et rigtigT powerpar, som står bag opbygningen af en ny dansk investeringsbank efter britisk forbillede, CP Dyvig & Co. Advisory. Den skal rådgive om børsnoteringer, køb og salg og virksomheder, generationsskifter med mere til danske og svenske erhvervsfolk, samt kunne gå med i virksomhedshandler. Den nye ledende partner Kristian Skovmand, der netop er vendt hjem til Danmark efter 15 år hos Morgan Stanley og en etårig afstikker som CFO for energiselskabet ENEnergy i Australien.

Nu er han flyttet til Danmark med sin australske hustru, Samantha, og de to sønner på tre og fem år. Huset er købt i Hellerup, for som Kristian Skovmand siger, er hans muligheder bare bedre i Danmark, hvor han har et stort netværk fra sin tid som rådgiver i virksomhedshandler hos Morgan Stanley. P.t. er nøglepersonen i netværket den velhavende investor og dealmaker Christian Dyvig, som i sin tid rekrutterede Skovmand på cand. oecon.-studiet i Aarhus og gav ham chancen som analytiker i finansielle institutioner hos Morgan Stanley.

»Jeg er meget spændt på min hjemkomst til Danmark og på at arbejde med Christian, som har været min mentor gennem hele min karriere. Jeg tror på, at CP Dyvig & Co. Advisory kan tilbyde noget unikt til kunderne i form af uafhængig og uvildig rådgivning på strategiske og på corporate finance-spørgsmål,« siger Skovmand.

Kristian Skovmands generalieblad hos Morgan Stanley vækker respekt. Hos Morgan Stanley har han rådgivet om danske børsnoteringer som Pandora og Matas.

»Al den tid, jeg var i London, har jeg haft med danske kunder at gøre. Da jeg var i Sverige, handlede det om virksomheder med et nordisk fokus. Der var mange timer i det i de tidlige år. Men også i de senere år har det været hårdt arbejde, fordi man rejser meget. Men Morgan Stanley har altid været dygtige til at finde noget spændende, når man har overvejet, om man skal videre.«

Han har også international erfaring fra udstationeringer i Mumbai, Hong Kong og Stockholm. Her rådgav han f.eks., da Statoil fusionerede med Hydro, da Jaguar og Land Rover blev solgt til indiske Tata, ligesom han har arbejdet en del i Rusland, da man forsøgte at fusionere de to oliegiganter Gazprom og Rosneft.

I den nye rådgivningsbank handler det meget om at opbygge tillid. For det er vigtigt for både Skovmand og Dyvig, at man har en uafhængighed over for kunderne, som så kan regne 100 pct. med en rådgivning uden skjulte dagsordener:

»Du skal huske, at køb og salg af virksomheder og børsnoteringer er store milepæle for de fleste store virksomheder og ledelsen. Det kan sagtens være karrieredefinerende. Derfor er det afgørende, at kunderne får vist både de gode og dårlige sider og de frit kan sige, hvad de rent faktisk mener.«

Fritiden går med familien og med lejlighedsvist golfspil.