Falck styrer mod nyt sløjt regnskab

Redningskoncernen Falck er på vej mod endnu et elendigt regnskabsår.

Falck iværksætter en spareplan, der skal skære 2,5 pct. af udgifterne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Genforhandlinger og tab af ambulancekontrakter har presset indtjeningen så hårdt, at selskabet nu iværksætter en spareplan, der skal skære 2,5 pct. af udgifterne.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Sidste år leverede Falck et blodrødt regnskab med et underskud på 584 mio. kr., hvilket var det første underskud for selskabet, siden det blev udskilt fra G4S i 2004. I år ser det ikke så slemt ud, men bundlinjen kan stadig ende i det røde.

Jyllands-Posten Erhverv er kommet i besiddelse af en intern video, hvor topchef Allan Søgaard Larsen blandt andet forklarer, at et tab af en ambulancekontrakt i hele Region Syddanmark presser koncernen.

I videoen venter Falcks ledelse, at driftsindtjeningen før renter og afskrivninger (EBITDA) vil lande på cirka 900 mio. kr., hvilket sandsynligvis vil sende bundlinjen ned omkring nul.

De senere år har selskabet således haft renteudgifter og afskrivninger for 800 mio. kr. årligt, og med fald i indtjeningen på alle forretningsområder kan der ligge nye nedskrivninger forude, vurderer Claus Holm, der er professor i eksternt regnskab på Aarhus Universitet, over for Jyllands-Posten Erhverv.