Evernote sætter grænser for noter

Notetagningsprogrammet kan fremover kun bruges på to enheder - og betalingsudgaven stiger 40 procent.

Dårlig økonomi får notetagningsprogrammet Evernote til at ændre på brugerbetingelserne. Foto: Evernote Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brugerne af notetagningsprogrammet Evernote er sure. Evernote begrænser nemlig nu muligheden for ubegrænset at kunne synkronisere sine noter til PCer, tavle-PCer og telefoner for gratisbrugerne, samtidig med at prisen for et betalt abonnement stiger.

Evernote har omkring 200 millioner brugere, som gennem en applikation på mobiltelefonen eller direkte fra en internetbrowser kan benytte tjenesten til at gemme noter og notater, som de siden har adgang til fra alle typer af udstyr, som har internetadgang.

Højst to enheder

Men det kniber for Evernote at tjene penge, for der har ikke været det store behov for at betale for et abonnement. Samtidig ligger Evernote i konkurrence med Microsoft, Apple og Google, som alle har forskellige typer af notetjenester, som kan bruges. Microsofts OneNote har det seneste år fået en designmæssig overhaling og findes nu til langt flere mobilstyresystemer, ligesom der er en egentlig PC-version.

Gratisudgaven af Evernote vil nu kun kunne synkronisere mellem to enheder mod tidligere et ubegrænset antal. Her tæller det dog ikke med, hvis man logger på Evernote via en internetbrowser. Skal man bruge det på flere enheder, skal der betales ved kasse 1. Og prisen for et Evernote-abonnement sættes samtidig op med omkring 40 procent til 5 dollars om måneden for den billigste udgave og 8 dollars for den dyreste, hvor det er mængden af lagerplads på nettet, der afgør forskellen.

Evernote selv har det seneste år under ny topchef skåret ned på antallet af medarbejdere, ligesom der er rykket rundt i ledelsen for at få gang i et større salg og dermed en bedre indtjening.

Noterne kan flyttes til andre programmer

Skulle man ønske at droppe Evernote, kan alle ens noter eksporteres fra programmet og siden f.eks. hentes ind i OneNote, som er gratis men dog kræver, at man opretter en gratis Microsoft-konto. De kan også hentes ind i Apple Notes, som tilsvarende er gratis.

Evernote findes til stort set alle tilgængelige styresystemer: Windows, MacOS, iOS, Android, Chrome OS, Blackberry OS og Windows Phone.