Google-test: Apps installeres direkte fra søgemaskinen

Internetgiganten vil lade Android-brugere kunne installere mobilapplikationer direkte fra sin søgetjeneste uden om Google Play.

Google Play er normalt adgangsvejen til mobilapplikationer, men nu eksperimenterer Google med, at man også skal kunne finde og hente dem gennem Googles almindelige søgeapp. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Google eksperimenterer i det små med at gøre det muligt for alle med en Android-telefon at hente mobilapplikationer direkte fra internetgigantens søgeapp, altså uden om Google Play-butikken, for at gøre det hurtigere og lettere at bruge Google på smartphonetelefoner.

En lille gruppe Android-mobilbrugere tester i øjeblikket at kunne finde og hente apps direkte fra Googles egen søgeapplikation, skriver Wall Street Journal. Man vil stadig ikke kunne søge og efterfølgende installere apps, som findes gennem Googles almindelige søgemaskine i en internetbrowser.

Google vil ikke ud med, hvor mange der deltager i eksperimentet, eller fortælle, om funktionen vil blive permanent i Googles søgeapp.

Bruger mindre tid på det almindelig net

Android er verdens mest udbredte mobilstyresystem. Over 80 procent af alle nye smartphonetelefoner kommer fra fabrikken med Android lagt ind mod omkring 14 procent med Apples iOS og tre-fire procent med Microsofts Windows.

Googles eksperiment skyldes, at stadig flere smartphonebrugere ikke kaster sig over det almindelige Internet og dermed Googles søgemaskine, som det sker på PCer. I stedet bruger de stadig mere tid i mobile applikationer, og derfor forsøger Google at gøre sin søgetjeneste mere vedkommende ved blandt andet at finde og indeksere indhold, som ligger i andre applikationer, og lade det være en del af søgeresultaterne.

Normalt hentes applikationer fra Google Play, ganske som Apple-brugere henter dem i App Store. Man kan dog gå uden om Google Play-appen og besøge Google Play i sin internetbrowser og her hente apps til Android-udstyr, som er tilknyttet ens Google-konto, der er nøglen til at få adgang til Google Play. Det kan sågar ske fra en iPhone-telefon eller en PC, skriver Wall Street Journal.