EU-razzia mod elektronikgiganter

Store elektronikproducenter mistænkes for aftalt spil for at presse priserne i vejret.

Foto: OLIVIER HOSLET. En række store elektronikproducenter fik i denne uge deres kontorer ransaget af EU for at finde beviser på ulovligt samarbejde. Arkivfoto: Olivier Hoslet, EPA/Scanpix
Læs mere
Fold sammen

EUs konkurrencemyndigheder har gennemført en razzia mod kontorerne for en række af de helt store elektronikproducenter, der er i søgelyset for aftalt spil.

Hollandske Philips, tyske Metros Media-Saturn og sydkoreanske Samsung bekræfter, at de er blandt de selskaber, der blev ransaget som led i formodningerne om overtrædelse af konkurrencereglerne. Alle tre selskaber understreger, at de samarbejder med EU-Kommissionen, oplyser nyhedsbureauerne Reuters og Bloomberg.

Mistænkes for at skrue priser op

Kommissionen meddelte torsdag, at den har ransaget adskillige selskaber, som producerer og sælger forbrugerelektronik, fordi disse mistænkes for at arbejde sammen for at begrænse salget af visse varer over nettet for på den måde at skrue priserne i vejret.

Selve razziaen fandt sted 3. december men er først kommet frem nu.

EU undersøgte onlinesalget i 2009 og har sideløbende en sag kørende mod amerikanske Apple for at finde ud af, om Apple - som flere forhandlere anonymt har sagt - stiller helt særlige krav, hvis man ønsker at forhandle Apple-produkter.

Sager mod Amazon indstillet

De britiske og tyske konkurrencemyndigheder indstillede i november undersøgelser af internetgiganten Amazons salg.

Razziaer af denne slags er ikke altid bevis på, at der faktisk sker lovovertrædelser, eller at det senere fører til bøder.