En af verdens rigeste mænd stiger i løn

Oracle-grundlægger og topchef Larry Ellison steg 24 procent i løn i sidste år - på trods af at selskabets aktie klarede sig dårligere end markedet generelt.

Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forbes har kåret ham til verdens sjetterigeste mand, så man kunne tro, at Oracle-topchef Larry Ellison ville vise løntilbageholdenhed i et år, hvor selskabets aktie klarede sig dårligere end Nasdaq Composite-indekset generelt. 

Men nej. Ellison forhandlede en lønstigning på 24 procent hjem, som stort set kun blev udbetalt i aktieoptioner. I alt fik han udbetalt 96,2 millioner dollar mod 77,6 millioner dollar forrige år, skriver Reuters.

I samme periode faldt selskabets aktier med 23 procent, hvilket var markant ringere end Nasdaq-indekset, som var stort set uændret i perioden.

I forbindelse med offentliggørelsen af Ellisons løn siger Oracles bestyrelse, at det er selskabets mål "at tilbyde en lønpakke, som er betydeligt over gennemsnittet i sammenlignelige selskaber." Den gruppe består af Apple, Cisco, IBM og Microsoft.

68-årige Larry Ellison har været administrerende direktør for Oracle siden han var med til at grundlægge selskabet for 35 år siden, hvilket gør ham til den længstsiddende topchef blandt de større selskaber i Silicon Valley.