Ecco-chef træder tilbage

Efter 15 år er Andreas Wortmann trådt ud af direktionen hos det sønderjyske skofirma. »Når en topdirektør trænger til forandring efter 15 år, så må man acceptere det,« siger Eccos næstformand, Karsten Borch.

Andreas Wortmann er trådt ud af direktionen hos Ecco. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Branding-, produkt- og marketingsdirektør Andreas Wortmann er fratrådt sin plads i Eccos direktion. Det bekræfter næstformand i Ecco Karsten Borch over for Berlingske.

Med virkning fra 24. februar har Andreas Wortmann sagt sin stilling op efter 15 år - de ti som medlem af direktionen i den danske skokoncern. Andreas Wortmann er fratrædt efter eget ønske, fortæller Karsten Borch.

»Vi er kede af at se Andreas gå, for han har siddet på nogle vigtige områder i biksen og virkelig bidraget til de sidste års gode resultater,« siger Karsten Borch.

Ecco kunne i 2015 notere sig en omsætning på 1,3 milliarder euro og et overskud på 114,5 millioner euro.

»Når en topdirektør trænger til forandring efter 15 år, så må man acceptere det,« siger Karsten Borch.

De seneste år har været præget af en del udskiftniger på direktionsgangene hos den sønderjyske skovirksomhed: I maj sidste år forlod firmaets direktør gennem 12 år - og grundlæggerens svigersøn, Dieter Kasprzak, posten, der blev overtaget af Steen Borgholm.

Før Kasprzaks afgang havde »den oplagte kronprins«, Michael Hauge Sørensen, manden bag mærkets skosucces i Asien, overraskende forladt familieejede Ecco i 2013.

Indtil en afløser er fundet, vil Andreas Wortmann stå til rådighed for Ecco, oplyser Karsten Borch.

Andreas Wortmann kom til Ecco i 2002 for at overtage ansvaret for damekollektionen. I 2004 overtog han ansvaret for Eccos samlede brandingaktiviteter. Andreas Wortmann er uddannet i skobranchen i Tyskland og har blandt andet haft ledende stillinger i MSC Group i Tyskland og Schweiz og hos Mephisto Shoes i Frankrig.

De tre tilbageværende bestyrelsesmedlmmer vil hver overtage et af de områder, som Andreas Wortmann har haft ansvaret for. Men »processen med at finde en ny Andreas er sat i gang,« fortæller Karsten Borch.

»Vi regner med, at der går seks til ni måneder, for når vi er på det niveau her, så kan man ikke bare gå ud på gaden i Tønder og finde en passende kandidat,« siger Karsten Borch.