Dyne-Larsen vil udfordre IKEA

Med overtagelsen af Idémøbler og Ilva vil Lars Larsen tage kampen op mod svensken og deres saml-selv møbelmastodont.

Dyne-Larsen udfordrer IKEA med den nye overtagelse af Ilva og Idémøbler Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Jysk har investeret i mange forretninger gennem dynekongens regeringstid, lige fra rejseselskaber til sushi. Nu er turen til kommet til at udvide selskabets møbelsatsning og derved udfordre IKEAs voksende markedsposition i Danmark.

Jysk er hovedaktionær i møbelfirmaet Bolia.com og har nu også skudt et trecifret millionbeløb i Iddesign, som ejer de underskudsplagede Ilva og Idémøbler. Her ejer Jysk nu 80 procent, og med den overtagelse vil selskabet give IKEA lidt tiltrængt konkurrence, skriver Børsen tirsdag.

»Der er en eller anden møbelkæde, der er verdens største, og de møver sig godt og grundigt ind på det danske marked og sidder vel efterhånden på en tredjedel af det danske møbelmarked. Det vil jeg da gerne være med til at give lidt modstand, så de ikke lige som i Sverige kommer til at sidde på 60-70 procent,« siger han til Børsen.

IKEA Danmark vokser herhjemme og omsatte i 2012 for 3,2 milliarder kroner. Til sammenligning omsætter Jysk for knap 20 milliarder. Ved at have så stor en koncern med sig, mener Lars Larsen, at Iddesign kan få blandt andet bedre indkøbspriser, da Jysk med både sengetøjslageret i den lavere ende og Bolia.com i den dyrere ende, ved hvor priserne skal ligge.

Hos IKEA er de dog ikke bange for Dynekongens nye hær af møbler i alle prisgrupper. PR-ansvarlig hos IKEA Danmark Tina Würgau Lindharth siger til Børsen, at selskabet hilser konkurrencen velkommen og ikke fokuserer på, hvad konkurrenterne hedder eller gør, men på at udvikle eget koncept og forretning.