DSV-topchef ser gode markeder i 2018 - dollarnedtur trækker ned

. DSV nåede i 2017 det bedste resultat i selskabets historie, og der er lagt op til yderligere vækst i 2018 med gode udsigter på de fleste markeder, men en svækkelse af den amerikanske dollar kommer til at bremse en del af fremgangen.

Sådan lyder det fra administrerende direktør Jens Bjørn Andersen efter DSV's regnskab for 2017, der viste et rekordhøjt overskud på driften på 4878 mio. kr.

- Markederne ser fornuftige ud med god vækst i volumenerne. Der er nok lagt op til lidt moderat vækst i luftfragt, men det gør heller ikke noget efter flere kvartaler med tocifrede vækstrater, som var lidt vanvittige.

- Når vi taler med vores kunder, er der god optimisme, og der er en sund vækst i verdensøkonomien, så det ser fornuftigt ud. Vi håber selvfølgelig, at vi kan vokse mere end markedet, siger Jens Bjørn Andersen.

DSV venter for 2018 et driftsoverskud på 5000-5400 mio. kr., mens analytikerne ifølge Ritzau Estimates tror på et overskud på 5388 mio. kr.

- Der er en relativt stor effekt på en svag amerikansk dollar, der ventes at ramme omkring 150 mio. kr. på resultatet, som alle måske ikke har taget helt højde for, siger Jens Bjørn Andersen.

Han siger samtidig, at det relativt brede interval i forventningerne skal ses i sammenhæng med, at DSV er blevet en markant større virksomhed efter opkøbet af amerikanske UTI Worldwide i 2016.

- Vi vil selvfølgelig hellere ende i den høje ende, og det vil vi arbejde hårdt for, siger Jens Bjørn Andersen.

Fraregnet valutakurseffekter venter DSV at kunne øge driftsoverskuddet 6-14 pct.

/ritzau/FINANS