DONG mulig køber af hollandsk energigigant

DONG Energy er en mulig køber til en stor aktiepost i den hollandske energigigant Nuon. Aktieposten ventes at koste omkring 19 milliarder kr.

DONG Energy vil muligvis købe en væsentlig andel af det hollandske energiselskab Nuon. Fold sammen
Læs mere
Foto: DONG Energy
DONG Energy nævnes som en af de to mest sandsynlige købere af en aktiepost på 40 procent i Hollands næststørste energiselskab, Nuon. Det skriver tyske manager-magazin.de, der er en del af den anerkendte mediekoncern Der Spiegel.

Ifølge magasinet er de mest sandsynlige købere DONG Energy eller den statsejede svenske energikoncern Vattenfall, mens den tyske energigigant Eon nævnes som en outsider.

Nuon er i dag ejet af en række hollandske provinser, men et salg af 40 procent af selskabet ventes at falde på plads i løbet af få uger. Værdien af aktieposten opgøres af branchekilder til omkring 2,5 milliarder euro, eller knap 19 milliarder kr.

Kamp om hollandske energiselskaber
12. januar købte den tyske energikoncern RWE Hollands største energiselskab Essent for 9,3 milliarder euro, og det har længe stået klart at også en stor bid af Nuon har været til salg. DONG Energy ønsker dog hverken at be- eller afkræfte købsrygterne over for Business.dk.

DONG har allerede et salgs og distributionsselskab i Holland, der leverer el og naturgas til 150.000 private- og virksomhedskunder, mens Nuon har 2,5 millioner kunder i Holland, Belgien og Tyskland.

Nuon havde i 2007 en omsætning på 5,7 milliarder euro, eller godt 42 milliarder kr., hvilket stort set fuldstændigt svarer til DONGs omsætning i 2007. Det hollandske selskab fik det år et nettoresultat på 875 millioner euro, eller 6,5 milliarder kr., hvilket er dobbelt så meget som Dong. Nuon har i alt 10.000 ansatte.