Donald Trumps plageånd står til kæmpe millionkontrakt

Fox News-værten Megyn Kelly, der kom på alles læber, fordi Donald Trump nægtede at deltage i en TV-transmitteret debat, som hun skulle moderere, skal have ny kontrakt. Og det er ikke småpenge, hun står overfor.

Foto: BRENDAN MCDERMID. Megyn Kelly
Læs mere
Fold sammen

»Du har kaldt kvinder, du ikke kan lide, for fede svin, hunde, tabere og ulækre dyr,« sagde TV-vært Megyn Kelly til Donald Trump under en live TV-debat - hele USA holdt vejret. Hun refererede til forskellige tweets fra Trump gennem tiden, og han var rasende. Så efter debatten gjorde han det eneste fornuftige - han gav hende en bredside på 140 tegn:

Siden den debat i august sidste år har de tos forhold gennemgået en noget bizar udviklingen. Først fortalte Trump til amerikansk TV, at det var tydeligt, at der under debatten »kom blod ud af hendes øjne - ja, der kom blod ud af hende - alle steder fra.«  Siden var der nærmere duft af sommerflirt og amoriner i luften, da Kelly inviterede sig selv ind i Trump Tower til et interview mellem de to. Det knap én halv time lange interview forløb i mild og høflig tone, og selvom Trump og Kelly kom omkring de fleste af deres konflikter, inklusiv Trumps kvindesyn, var det tydeligt, at Kelly ikke var ude på at få Trump ned med nakken.

Siden er hendes nyhedsprogram »The Kelly File« blevet umådeligt populær, og det er belejligt for Kelly, hvis kontrakt udløber til juli. Det er en klar prioritet fra ledelsen hos hendes arbejdsgiver Fox News, inklusive rigmanden og mediemogulen Rupert Murdoch, at hun skal blive hos dem.

»Det er op til hende, andre ville give deres højre arm for at få hendes plads,« siger Murdoch til The Wall Street Journal. Han tilføjer, at hun er særdeles vigtig for tv-stationen, og at han håber, at hendes kontrakt falder på plads snarest.

Foto: WIN MCNAMEE. Arkivfoto Fold sammen
Læs mere

Og det er immervæk ikke småpenge, som Murdoch og Fox News er klar til at smide på bordet for at beholde Kelly i folden. Kilder tæt for forhandlingen fortæller til The Wall Street Journal, at Kelly kan se frem til en årsløn på 20 millioner dollars, hvis hun binder sig til Fox News. Til sammenligning er gennemsnitslønnen ifølge journalistforbundet for tv-værter på TV2 og DR på lige over 50.000 kroner.

Hendes program »The Kelly File« har gennemsnitligt haft 2,7 millioner seere i år, det er gør programmet til det næstmest sete på Fox News, kun overgået af talkshowet »The O’Reilly Factor.« Så der spekuleres i, om en af de større netværkskanaler som CNN eller NBC vil overhale Murdoch og Fox News indenom med en større kontrakt. Men som Murdoch fortæller til The Wall Street Journal, så er pengene ikke et issue i samtalerne. Kelly selv har ingen kommentarer.