DI advarer om risiko for strejke torsdag

Efter svirrende rygter om strejke i flere faggrupper sender DI en advarsel til sine medlemmer

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Industris viceadministrerende direktør Kim Graugaard advarer i et brev sine medlemmer om, at en strejke torsdag kan ramme virksomheder i transportbranchen.

Efter flere dages rygter om storstrejke på torsdag valgte Kim Graugaard tirsdag eftermiddag at tage affære med brevet, som dagbladet Børsen er i besiddelse af.

- På nuværende tidspunkt er der risiko for, at den kollektive bustrafik og luftfarten bliver berørt, mens det er mere usikkert, om virksomhederne på godstransportområdet også berøres, hedder det.

- Der er ikke kendskab til, at konflikten kan spredes til andre områder, men det kan ikke udelukkes, at LO's planlagte stormøde i Odense onsdag kan risikere at optrappe konfliktrisikoen yderligere, skriver DI-direktøren i brevet.

Han forklarer ifølge Børsen, at selvom de fleste virksomheder forhåbentlig ikke bliver direkte berørt, må det forventes, at der kan opstå problemer med trafikafviklingen.

Desuden kan mange virksomheder og deres ansatte ifølge Kim Graugaard blive ramt af af konfliktaktiviteter.

- DI tager selvsagt afstand fra, at man anvender overenskomststridige arbejdsnedlæggelser med det formål at påvirke en igangværende politisk debat, skriver DI's viceadministrerende direktør.

Ifølge Ekstra Bladet er tusindvis af buschauffører, reddere, renovationsarbejdere, stilladsarbejdere, taxachauffører og havnearbejdere klar til at strejke i vrede over regeringens nedskæringer over for lønmodtagere og arbejdsløse./ritzau/