Danskstiftet fastfoodsucces spiser rivaler for milliarder

Den dansk udviklede take away-platform Just Eat har været på et opkøbstogt blandt sine rivaler. Det kan resultere i en samlet investering på 2,5 mia. kr. I et forsøg på at styrke sin position på et stærkt konkurrencepræget marked har Just Eat købt både en britisk og en canadisk konkurrent.

Foto: Andreas Beck

Der er lagt op til et stort fastfood-bryllup i London, hvor den dansk udviklede takeaway-gigant Just Eat har sat tænderne i to konkurrenter. I to separate handler til op mod 2,5 mia. kr. overtager Just Eat britiske Hungry House og canadiske Skip the Dishes. Det skriver den britiske avis The Guardian.

Af de to opkøb er Hungry House langt det største, da handlen kan blive helt op til 2,1 mia. kr. værd, fordi den endelige pris er bundet op det fremtidige salg.

Just Eat-konceptet blev udviklet i Danmark i 2001 af blandt andre serieiværksætteren Jesper Buch. I 2006 rejste Buch til London for at etablere den danske kæde i Storbritannien, hvor selskabet siden har haft sit hovedkvarter. I dag opererer Just Eat i 13 forskellige lande.

Just Eat blev i april 2014 børsnoteret i London. Selskabets aktiekurs er siden børsnoteringen steget med mere end 120 pct. Fastfood-gigantens markedsværdi ligger i dag på omkring 35 mia. kr.