Danske it-iværksættere kandiderer til Europas bedste

Flere danskere er med blandt de nominerede og kandiderer dermed til finalistplaceringerne, når de bedste iværksættere i Europa skal kåres inden for internet og mobilteknologi.

Modelfoto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For at finde de bedste iværksættere, ventureselskaber og iværksætter-mentorer inden for internet og mobilteknologi har den europæiske iværksætterkonkurrence ”The Europas” i samarbejde med techmediet Techchrunch.com samlet en liste over de mest markante i 2011.

I den forløbne uge offentliggjorde The Europas listen over de virksomheder og personer, der er nomineret til at være blandt de dygtigste i 2011, og åbnede for online afstemning. Listen er skabt af en jury og rummer op mod 500 kandidater, hvorfra finalisterne kan findes – delvist ved online afstemning og en juryvurdering.Vinderne findes den 17. november.

En række danskere har fundet vej til listen - og heraf er flere tidligere blevet fremhævet, når it-mediet Techchrunch.com udnævner de bedste startups.

Danskere på listen

Videotjenesten 23video er nomineret i kategorien ”best business or enterprise startup”, og medstifter af virksomheden Thomas Madsen-Mygdal er ligeledes nomineret i kategorien ” Best Angel or Seed Investor of the Year.”

Samarbejdsplatformen Podio er også en af de danske virksomheder, der er nomineret i kategorien ”best business or enterprise startup”, hvor firmaet Everbread, som danske Morten Lund står i spidsen for, også er blandt de nominerede.

Morten Lund er ligeledes nomineret i kategorien ” Best Angel or Seed Investor of the Year.” En af de iværksættervirksomheder, han også er involveret i – først som rådgiver og i dag som bestyrelsesformand, er Tradeshift, som står bag en online platform til fakturering.

Tradeshift er nomineret i kategorien ”The Europas Hero Award - Kicking Ass Globally From Europe”, og medstifter og direktør for Tradeshift Christian Lanng er samtidig nomineret i kategorien ” Best Startup Founder / Co-Founders”.

Sportapplikationen Endomondo er nomineret i kategorien ”Best Sport, Leisure or Health Startup”, mens danske AppHabor er nomineret i kategorien ”Best Startup Tool For Startups”.

Tine Thygensen, der er direktør for Everplaces og medstifter af iværksætterhuset Founders House, er nomineret i kategorien ”Best Startup Advisor/Mentor of the Year 2011”.

Se listen over alle de nominerede her

Læs også:

Dansk dominans blandt Europas bedste

Otte danske teknologi-firmaer kandiderer til top 100