Danske Bank stopper for nye erhvervskunder i Norge

Danske Banks norske datterbank, Fokus Bank, ønsker ikke at få nye erhvervskunder. Det skyldes dels kraftigt stigende udlån, og dels bankens stigende finansieringsomkostninger, skriver Dagens Næringsliv.

Foto: Danske Bank. Danske Banks norske datterbank, Fokus Bank, vil ikke have flere nye erhvervskunder.
Læs mere
Fold sammen
Ifølge den norske erhvervsavis Dagens Næringsliv behøver norske erhvervskunder ikke at henvende sig i Fokus Bank, med mindre de allerede er kunder.

"Vores appetit på nye kunder er begrænset," siger bankens direktør, Thomas Borgen, til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen har Fokus Bank de seneste 16 kvartaler øget udlånene med næsten 30 procent hvert kvartal, så Danske Bank-koncernen nu står for 15 procent af alle udlån til større norske virksomheder.

Dyrere for Danske Bank at finansiere sig
Nu træder Thomas Borgen imidlertid på bremsen.

"Vores vækst vil aftage mere og mere, også i takt med at efterslæbet fra allerede indgåede låneaftaler forsvinder fra tallene," siger han til den norske avis.

Thomas Borgen mener i øvrigt også, at staten bør bidrage med "et betydeligt beløb" for at sikre bankerne nok kapital.

"Sen for banker som os og DnB NOR, som er blandt de bedst ratede banker i Europa, er det krævende at finansiere sig udover den statslige garantiordning. Det er for dyrt. Når billedet er blevet så alvorligt som nu, er vi nødt til at prioritere eksisterende kunder," siger Thomas Borgen til avisen.

Han understreger dog, at der skal meget til for at finansieringen af et godt projekt fra en eksisterende kunde bliver stoppet.