Danske Bank åbner ny iværksætterafdeling

Efter nytår slår Danske Bank dørene op til en ny iværksætterafdeling for opstartsvirksomheder.

Trods faldende indtægter: Overskud til Danske Bank Danske Bank er tilfreds med deres halvårsregnskab trods faldende indtægter. ARKIVFOTO. Danske Bank kommer ud af første kvartal 2015 med et resultat før skat for kerneaktiviteterne på 6, 3 milliarder kroner, oplyser banken. Den nye direktør i Danske Bank, Thomas Borgen, starter sin karriere med en nedjustering i forbindelse med kvartalsregnskab. (Foto: Kasper Palsnov/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov

Under navnet »Danske Bank Growth« barsler Danske Bank med en særskilt afdeling for opstartsvirksomheder med digitale forretningsmodeller. Det skriver Børsen.

Den nye afdelingen udspringer af et ønske fra Danske Bank om at ændre sin tankegang omkring nystartede virksomheder, siger innovationschef for erhvervsområdet i Danske Bank, Klavs Hjort til Børsen:

»Vi skal ændre vores tankegang omkring nystartede virksomheder, hvis vi ønsker at bygge relationer og forstå, hvad iværksættere har behov for.«

Planen er en lancering i starten af første kvartal 2017.

Satsningen er stærkt inspireret af amerikanske Silicon Valley Bank, som giver lån til iværksættere med investorer i ryggen som f.eks. Facebook, Twitter og Uber, skriver Børsen.

Det nye initiativ får da også rosende ord med på vejen fra Silicon Valley Banks managing director, Gerald Brady:

»For en traditionel bank handler det om at forstå cyklerne og opstartsvirksomhedernes forretningsplaner.«

Sidste år lancerede Danske Bank portalen Thehub, der bl.a. skal gøre det lettere for nyopstartede virksomheder at rekruttere og finde investorer. Appen bruges i dag af 1000 virksomheder i Danmark, Norge og Sverige.