Daimler forventer Mercedes-rekord

Den tyske bilproducent Daimler forventer en mindre vækst i efterspørgslen på biler - og at sætte ny rekord i salget af Mercedes-biler.

Daimler tjente meget mere i andet kvartal end forventet på forhånd. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAELA REHLE

Det fremgår af selskabets endelige regnskab for andet kvartal af 2013.

Den tyske bilproducent fastholder forventningerne til helåret. Selskabet forventer en vækst på 2-4 pct. i bilefterspørgslen, primært drevet af USA og Kina, og forventer en vækst i salget af biler, der landede på 605.800 i andet kvartal. Mercedes-Benz forventer at sætte rekord i salget af biler, godt hjulpet på vej af flere nye modeller.

»Som et resultat af vores nye produkter, den øgede virkning af vores effektiviseringsprogram på tværs af vores forretningsområder og den videre udvikling af markeder, der er særligt vigtige for os, kan vi forvente, at vores indtægter i andet halvår af 2013 vil blive markant bedre end i årets første seks måneder,« skriver Daimlers bestyrelsesformand, Dr. Dieter Zetsche, i regnskabet.

Daimler bekræfter desuden de tidligere udmeldte tal for andet kvartal, der blev offentliggjort 12. juli.

Omsætningen landede på 29,7 mia. euro mod ventet 29,4 mia. euro ifølge Bloomberg News, mens driftsresultatet, EBIT, endte på 5,2 mia. euro mod estimeret 3,3 mia. euro. Nettoresultatet endte på 4,6 mia. euro, en klar forbedring i forhold til resultatet på 1,56 mia. euro i andet kvartal af 2012. Specifikt for salget af Mercedes-biler var driftsresultatet 1041 mio. euro ud af en omsætning på 16,3 mia. euro.