Bentley vil bygge verdens dyreste SUV

Bentley har fået grønt lys af moderselskabet Volkswagen til at bygge en luksus-SUV, der vil blive den hidtil dyreste i sin kategori og skal konkurrere med Land Rovers Range Rover.

Bentleys kommende luksus-SUV skal efter sigende bygges på konceptbilen EXP F9, som blev præsenteret i Geneve sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARTIAL TREZZINI
Bilen vil blive produceret på selskabets fabrik i Crewe og forventes at skabe 1.000 jobs. Satsningen er en del af investeringer for mere end 800 mio. pund, som Bentley ventes at foretage frem mod 2016.

Ved offentliggørelsen var den britiske premierminister David Cameron til stede.

»Jeg glæder mig over, at Bentley vil bygge deres nye køretøj her, ikke bare skabe 1.000 job, men også sikre mange flere og udvide uddannelsesmulighederne for højtuddannede medarbejdere,« siger premierministeren ifølge en pressemeddelelse fra Bentley.

Bilen vil ifølge interne kilder citeret af Bloomberg News bygge på det EXP 9 F-koncept, som Bentley præsenterede ved motorshowet i Geneve i 2012, men designet har ændret sig markant.

Prisen vil ifølge tidligere kommentarer fra Bentleys ledende medarbejdere komme til at ligge omkring 237.000 dollar, svarende til 1,36 mio. kr.

Den pris må danske Bentley-entusiaster dog nok skyde en hvid pil efter grundet dansk moms og registreringsafgift. En sammenligning af prisniveauet på Porsche-modeller i Danmark og Tyskland viser, at den vejledende pris på danske udgaver generelt er omkring 2,75 gange så høj, som den vejledende pris på de tyske ækvivalenter.

Dermed kan prisen på den nye Bentley løbe op i nærheden af 4 millioner kroner herhjemme. Men ud over prisen må de håbefulde kunder nok væbne sig med tålmodighed, da den nye SUV først vil komme på markedet i 2016.

Bentley håber, at den nye SUV vil bidrage til målet om at nå 15.000 solgte biler i 2018, næsten en fordobling i forhold til de 8.510 biler, som Bentley leverede til kunderne i 2012.