Butikskæder overhaler bankerne på forbrugslån

Store kæder som Jysk, Ilva og Bolia tilbyder deres kunder forbrugslån, der enten er helt gratis eller billigere end i banken.

Jysk Sengetøjslager Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En undersøgelse fra prissammenligningssiden Mikonomi.dk, viser, at det i mange tilfælde bedre kan betale sig at låne penge til forbrug i butikkerne end i bankerne.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Store kæder som Jysk, Ilva og Bolia tilbyder deres kunder forbrugslån, der enten er helt gratis eller billigere end i banken. Eksempelvis koster et forbrugslån på over 10.000 kr. hos Bolia kun 399 kr., hvorimod et forbrugslån af samme størrelse vil koste mellem 1100 og 1854 kr. hos landets tre største banker.

»Etableringsomkostningerne fylder en større del af lånet, fordi det er et relativt lille lån over kort tid. Eksemplet bliver lidt tænkt. Det vil være langt billigere at tage et lån på 10.000 kr. på en eksisterende kassekredit eller som rateopdeling over Mastercard, og det gør langt hovedparten af vores kunder«, siger Mark Namesen, der er afdelingsdirektør i Danske Bank, til Jyllands-Posten Erhverv.

Dog drives bankerne anderledes end butikskæderne, der har plads i deres forretningsmodel til at tilbyde forbrugslån uden omkostninger. Administrerende direktør i Idedesign, som blandt andet ejer Ilva og Idemøbler, Michael Christensen, understreger, at møbel-kæden taber en smule på at låne kunderne penge, men ser samtidig en gylden mulighed for mersalg.