Bryggerikæmpe overrasker med pæn vækst

Bryggerikoncernen AB Inbev overraskede positivt i andet kvartal målt på den organiske vækst og driftsindtjeningen. Bundlinjen var derimod lidt svagere end ventet.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN TALLIS

I perioden april, maj og juni øgede AB Inbev omsætningen organisk med 5 pct., hvilket oversteg analytikernes forventninger på 3,7 pct. ifølge Bloomberg News.

De totale volumener steg med 1 pct. organisk, hvor der blandt analytikerne var ventet en marginal fremgang på 0,1 pct.

Det justerede driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, landede på 5,35 mia. dollar mod ventet 5,28 mia. dollar. På bundlinjen blev det til et justeret overskud per aktie på 0,95 dollar. Det var lidt lavere end analytikernes skøn på 0,99 dollar ifølge Bloomberg.

Om de to vigtigste markeder, hvor AB Inbev står over for Carlsberg - det russiske og kinesiske - er meldingerne blandede.

I Kina har AB Inbev fastholdt et stærkt momentum i andet kvartal, hvor omsætningen steg med 7,2 pct. og volumenerne med 1 pct.

Om Rusland skriver AB Inbev, at bryggeriet står over for svære makroøkonomiske vilkår samt et forbud mod øl i store plastikflasker. Selskabets premiummærker har dog god vækst.

Fremadrettet venter AB Inbev, at koncernens samlede omsætningsvækst vil accelerere i den resterende del af året, hedder det i regnskabet.