Britisk detailkæde fyrer og lukker butikker

Den britiske detailkæde Marks & Spencer er kommet i alvorlig økonomisk uføre og må derfor afskedige 1200 ansatte. Detailkæden lukker også en lang række butikker efter et historisk dårligt julesalg.

Foto: Scanpix. Det er 25 butikker af denne slags, Marks and Spencers Simply Foods, kæden nu må lukke.
Læs mere
Fold sammen
Marks & Spencer er efterhånden en institution i den britiske detailbranche. Kæden har eksisteret siden 1884, men selv ikke den historiske ballast kan holde Marks & Spencer, eller M&S som kæden kaldes, oven vande.

Efter historisk dårlige salgstal i 2008 skærer detailkæmpen nu ikke mindre end 1230 jobs og lukker 27 butikker.

Ifølge The Guardian faldt salget i Marks & Spencer 7,1 procent i de sidste tolv uger op til jul, og selvom livet har været hårdt for hele den britiske detailsektor, er salget faldet mere hos M&S end hos rivaler som Debenhams og John Lewis.

De planlagte besparelser vil sikre 200 millioner pund i kassen hos Marks & Spencer, og gøre det muligt for kæden at overleve. M&S-topchef Sir Stuart Rose hæftede sig især ved det sidste, da han forklarede, hvorfor de mange fyringer er nødvendige.

”Vi er klar over, at de udmeldte forandringer vil være svære for de berørte medarbejdere, men taget i betragtning, at vi fortsat venter et udfordrende økonomisk klima hvert fald de næste 12 måneder, mener vi, det er det rigtige at gøre for at styrke forretningen,” sagde Sir Stuart Rose ifølge The Guardian.

Marks & Spencer lukker i første omgang 25 af sine Simply Food-butikker samt to flagskibsbutikker.