B&Os kinesiske storaktionær vil have kompagnon i bestyrelsen

Bang & Olufsen får formentlig en ny mand ind i bestyrelsen, når Struer-selskabet senere på måneden holder generalforsamling for aktionærerne.

Bang & Olufsen får formentlig en ny mand ind i bestyrelsen, når Struer-selskabet senere på måneden holder generalforsamling for aktionærerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

I hvert fald foreslår bestyrelsen valg af Ivan Tong, der er formand for kinesiske Sparkle Roll Group, som B&O har et samarbejde med på det kinesiske marked, og det danske selskab understreger derfor, at han ikke er en uafhængig kandidat.

Det er den kinesiske rigmand Qi Jianhong, der ejer omkring en femtedel af B&O, som har foreslået Ivan Tong. Bestyrelsen anbefaler, at aktionærerne stemmer ham ind.


- Bestyrelsen har med denne beslutning lagt vægt på Ivan Tongs særlige kompetencer inden for salg og distribution af luksusforbrugervarer i Kina, der er et vigtigt strategisk marked for selskabet, skriver B&O i en meddelelse til fondsbørsen.


Rigmanden Qi Jianhong, der forgæves har forsøgt at købe hele B&O tidligere i år, er den største eneaktionær i Sparkle Roll Group.


B&O holder generalforsamling 14. september.