Bilimportør fyrer forhandler

En af de største VW-forhandlere i landet er blevet fyret af den danske importør, Skandinavisk Motor Co.

Skandinavisk Motor Co. A/S (SMC) har med virkning fra udgangen af den måned ophævet kontrakterne med SCA A/S i Valby, tidligere kendt som Svend Christensens Autohus, der er en af landets største Volkswagen forhandlere og servicepartner for Audi og Volkswagen person- og varebiler.

SMC har konstateret, at forhandleren og servicepartneren i Valby i flere tilfælde har handlet i strid med aftalerne i kontrakterne og derved brudt den tillid, som importøren skal kunne have til, at de aftalte samhandelsregler overholdes.

- De biler, som ejes af SCA A/S og sælges som nye efter 1. februar, vil fortsat være omfattet af fabrikkens garantier – men kan ikke serviceres af SCA A/S. De biler, som vi har stående i konsignation, vil vi hente, siger informationschef Henrik Hagen, SMC. Skandinavisk Motor Co. A/S vil skriftligt informere de af SCA A/S's kunder, der fortsat er omfattet af reklamationsret på deres biler om situationen og anvise alternative autoriserede forhandlere og servicepartnere, der kan hjælpe dem fremover, hvilket bliver nødvendigt fra 1. februar. De nærmeste autoriserede forhandlere er SMC Amager, SMC Glostrup, Bent Bekker Automobiler på Nørrebro og Autohuset Glostrup.

Det er ikke første gang, at bilhuset i Valby kommer i konfrontation med SMC. For år tilbage indledte Svend Christensen Autohus import af den rumænske Dacia, hvilket førte til opsigelse af kontrakten. Senere blev bilhuset dog taget til nåde igen. I dag er der helt andre ejere – med direktør Jan Rasmussen i spidsen.

- I dag er det ikke forbudt ifølge EU bestemmelser for en forhandler at have flere bilmærker fra flere importører – så det er ikke det, der er årsagen til ophævelsen af kontrakterne med SMC. Men vi kan ikke yderligere kommentere situationen, siger Henrik Hagen, SMC.

Det har ikke været muligt at få en kommentar af direktør Jan Rasmussen, da firmaet har valgt at holde lukket i dag fredag.