Bavarian modtager ordrer på koppevaccine fra Canada

Bavarian Nordic har modtaget ordrer fra de canadiske myndigheder om levering af i alt 65.700 doser Imvamune koppevaccine.

Bavarian Nordic har modtaget ordrer fra de canadiske myndigheder om levering af i alt 65.700 doser Imvamune koppevaccine. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De 45.700 doser kommer fra en ny kontrakt med den canadiske sundhedsstyrelse, mens de resterende 20.000 kommer fra en eksisterende kontrakt med de canadiske forsvarsmyndigheder, som har valgt at udnytte en option på levering af vaccinen.

Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse tirsdag morgen.

Vaccinerne leveres i 2014 og 2015 og vil bringe det totale antal leverede doser til Canada op på mere end 100.000.

- Som leverandør af koppevacciner til de canadiske styrker siden 2008 er vi glade for at fortsætte samarbejdet med det canadiske forsvar omkring deres biologiske beredskab, siger administrerende direktør i Bavarian Nordic, Paul Chapli, i meddelelsen og fortsætter:

- Samtidig er vi glade for at kunne levere de første kommercielle vacciner til den canadiske sundhedsstyrelse efter at have modtaget godkendelse af Imvamune i 2013 til anvendelse i nødsituationer i personer, der er kontraindikeret til vaccination med replikerende koppevacciner.

I starten af august skrev Reuters med henvisning til dokumenter lagt ud på den canadiske regerings hjemmeside, at Bavarian var det eneste selskab, som var inviteret til at byde på leverancen af koppevacciner til de canadiske myndigheder.

I den forbindelse sagde Paul Chapli til nyhedsbureauet, at han var overbevist om, at handlen ville gå igennem, hvilket den altså også er endt med at gøre.

Ordrerne ændrer ikke ved selskabets udmeldte forventninger til det økonomiske resultat for 2014, oplyser Bavarian.

Den kontrakt, som Bavarian Nordic har indgået med den canadiske sundhedsstyrelse indeholder en option på levering af yderligere 314.300 doser Imvamune.