Dansk biotekvirksomhed samarbejder om vaccine mod Ebola-virus

Biotekselskabet Bavarian Nordic har meldt sig ind i kampen om at finde en vaccine mod den frygtede Ebola-virus, der allerede har kostet flere hundrede mennesker livet.

Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver branchemediet Medwatch torsdag, som har talt med finansdirektøren i Bavarian, Ole Larsen, der nævner, at det danske selskab sammen med en amerikansk samarbejdspartner i øjeblikket tester en vaccine mod virussen.

Bavarian er dog ifølge Medwatch ikke bekendt med, at vaccinen i sit meget tidlige udviklingsstadie skal sættes ind i Afrika, hvor Ebola-virussen har ramt hårdest.

Vaccinen er en forebyggende vaccine, bemærker Ole Larsen over for branchemediet.

Medwatch skriver, at det amerikanske lægemiddel, ZMapp, der kun er testet i dyr, er på vej mod Afrika, og at det canadiske biotekselskab NewLink angiveligt kan indlede menneskeforsøg med en ebolavaccine inden for få uger.

- Vi har interessante dyredata på nuværende tidspunkt, siger Ole Larsen til Medwatch.

Finansdirektøren fra det danske biotekselskab tilføjer, at de amerikanske samarbejdspartnere, National Institutes of Health og National Institute of Allergy and Infectious Diseases, er i gang med at afslutte et supplerende dyrestudie.

- Vi er på baggrund af de data i dialog med dem om at gå i fase-1 i 2015 - altså at teste det i raske mennesker, siger Ole Larsen og fortsætter:

Ebola-virussen har taget livet af mennesker i fire vestafrikanske lande - Guinea, Liberia, Sierra Leone og Nigeria. Omkring 1000 personer har ifølge Verdenssundhedsorganisation, WHO, mistet livet.

Derudover er flere end 1700 mennesker enten bekræftet smittet eller mistænkes for at være det.