Bavarian-direktør: Vaccinesamarbejde kan blive udbygget i 2016/17

Bavarian Nordics parløb med Janssen kan blive udbygget yderligere i de kommende år.

Foto: Betina Garcia. Bavarian Nordics parløb med Janssen kan blive udbygget yderligere i de kommende år.
Læs mere
Fold sammen

Samarbejdsaftalen mellem de to selskaber indebærer nemlig, at Janssen stadig mangler at evaluere Bavarians vaccineteknologi, MVA-BN, over for yderligere to infektionssygdomme. Hvornår det sker, er det endnu for tidligt at udtale meget håndfast om, men næste år er en mulighed.

- Der kan godt ske noget i 2016, men det kan også blive i første halvdel af 2017, siger finansdirektør i Bavarian Nordic, Ole Larsen, til Ritzau Finans.

Herefter kan der gå tid med evaluere, inden det eventuelt bliver til en endelig aftale.

Det netop offentliggjorte samarbejde mellem Janssen og Bavarian om en HPV-vaccine blev til på baggrund af, at Bavarian i midten af 2015 leverede sit bud på en vaccine, som Janssen efterfølgende har prøvet i et mindre dyreforsøg.

Ifølge aftalen har Janssen herefter en begrænset tid til at bestemme sig for, om man vil gå videre med vaccinen, hvorefter de kommercielle vilkår skal forhandles.

Janssen og Bavarian offentliggjorde samarbejdsaftalen i oktober sidste år sideløbende med offentliggørelsen af samarbejdet om en ny ebolavaccine.

Under aftalen har Janssen sikret sig eksklusive rettigheder til at evaluere Bavarians vaccineteknologi inden for i alt tre infektionssygdomme.

Vilkårene i samarbejdsaftalerne forhandles fra gang til gang og er ikke afhængig af de vilkår, der gælder for det nye samarbejde om HPV-vaccinen.

De to selskabers vaccinesamarbejder bygger på Janssens Advac-teknologi og Bavarians MVA-BN.