Bavarian Nordic-aktien springer frem efter ny samarbejdsaftale

Der er fart på aktien i det danske biotekselskab Bavarian Nordic, efter at det fredag har annonceret et samarbejde med medicinalselskabet Janssen om udvikling af en HPV-vaccine.

Der er fart på aktien i det danske biotekselskab Bavarian Nordic, efter at det fredag har annonceret et samarbejde med medicinalselskabet Janssen om udvikling af en HPV-vaccine. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktien stiger 7 pct. til 345 kr. i et dansk aktiemarked, der ellers er præget af fald. Aktien er den mest stigende af samtlige papirer på fondsbørsen i København.

Aftalen med Janssen er strikket sammen på den måde, at selskabet får rettigheder til at bruge Bavarian Nordics vaccine MVA-BN sammen med sin egen såkaldte Advac-teknologi i en vaccine rettet mod kræftformer, som er forårsaget af HPV.

Som led i aftalen får Bavarian Nordic en forudbetaling på 9 mio. dollar, men har alt i alt mulighed for at modtage op mod 171 mio. dollar, svarende til knap 1,2 mia. kr.

Janssen dækker alle udviklingsomkostninger, mens Bavarian vil stå for produktion af MVA-BN. Desuden er Bavarian Nordic berettiget til encifrede, stigende royaltybetalinger af fremtidigt salg.

Målet er at udvikle en vaccine, der kan behandle kroniske HPV-infektioner og standse forstadier til kræft.