Banker kritiserer nye EU-regler for at være ude af proportioner

Nye EU-regler, der har til formål at forhindre markedsmisbrug, bliver kritiseret af flere banker for at være ude at proportioner.

Nye EU-regler, der har til formål at forhindre markedsmisbrug, bliver kritiseret af flere banker for at være ude at proportioner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ralph Orlowski
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

De såkaldte Mar-regler (markedsmisbrugsforordningen), der trådte i kraft i juli 2016 i alle EU-lande, har nemlig skabt usikkerhed i bankerne om, hvad analytikerne må udtale sig om.

Det har ifølge Jyllands-Posten Erhverv betydet, at flere analytikere har fået mundkurv på, når det kommer til at udtale sig negativt eller positivt om en specifik aktie.

- Jeg er ret sikker på, at det ikke var hensigten med reglerne. Så jeg håber, at vi fremadrettet kan åbne igen og gøre, som vi tidligere har gjort, siger Jacob Vinding Jensen, der står i spidsen for analytikerholdet i Jyske Bank, til Jyllands-Posten Erhverv.

Flere banker har tolket reglerne på en sådan måde, at de ikke vil udtale sig om eller komme med antydninger af, om de ser positivt eller negativt på en given aktie.

- Vi synes, at det er ude af proportioner, at vi ikke kan udtale os i medierne, uddyber Jacob Vinding Jensen over for Jyllands-Posten Erhverv.

Jacques Skovgaard-Sørensen, der er direktør i Alm. Brand efterspørger en klar fortolkning fra myndighederne af, hvad analytikerne må udtale sig om i medierne.

- Vi skal passe på ikke at afskrive os fuldstændigt fra at holde et intellektuelt niveau i kommentarerne. Der er nogle skræmmeeksempler på, at man har nogle "eksperter", som er eksperter, fordi de sidder i deres kælder og handler lidt aktier, og vi ikke udnytter den enorme kapacitet, som ligger i bankerne. Det er lidt sørgeligt, konstaterer han over for Jyllands-Posten Erhverv.