Banker bag OW-børsnotering går i først omgang fri af søgsmål

Nordea, Carnegie, Morgan Stanley og ABG Sundal Collier var med til at sende OW Bunker på børsen, men går i første omgang fri af søgsmålet fra 28 storinvestorer, der dog holder en dør åben.

Foto: Kasper Palsnov.
Læs mere
Fold sammen

28 af Danmarks allerstørste investorer har netop anlagt et søgsmål mod det krakkede OW Bunker, selskabets tidligere direktion og bestyrelse samt kapitalfonden Altor på 800 mio. kroner.

Søgsmålet er delt i to, og en af delene omhandler prospektansvar. Og hvis man ser nederst på forsiden af det mere end 200-sider lange prospekt, står navnene på fire banker: Nordea, Carnegie, Morgan Stanley og ABG Sundal Collier: OW Bunkers såkaldte emissionsbanker.

På trods af at sagsøgerne tydeligvis mener, at den var gal med prospektet, da OW Bunker gik på børsen, så har man i første omgang ikke valgt at sagsøge de fire emissionsbanker.

Men bankerne bør nok ikke åbne champagnen endnu. I pressemeddelelsen, som netop er blevet sendt ud, skriver investorerne nemlig, at: »Hvis der kommer flere oplysninger frem, kan yderligere parter blive inddraget i sagerne.«

Dermed holder investorerne døren åben for, at andre end Altor, OW Bunkers ledelse og selskabet selv kan holdes ansvarlig for børsprospektet.