Investorer sagsøger OW Bunker og Altor

Landets største investorer tabte mere end 800 mio. kroner på krakket i OW Bunker. Nu er de klar med søgsmålet mod OW Bunker, bestyrelse, direktion og Altor.

Foto: Kasper Palsnov.
Læs mere
Fold sammen

Sværvægterne i det danske investormiljø, herunder de store pensionskasser, har netop fremlagt deres søgsmål mod OW Bunker.

Ganske som ventet går investorerne efter OW Bunker og selskabets tidligere ledelse, men også efter kapitalfonden Altor, der børsnoterede OW Bunker.

Bag søgsmålet står 27 institutionelle investorer, hvis samlede krav er på 800 mio. kroner.

ATP oplyser til Berlingske, at den tidligere ledelse skal forstås som såvel den tidligere daglige ledelse som bestyrelse. Pensionskassen vil dog ikke komme det nærmere og vil ikke sætte navne på de enkelte personer.

Spydfører i søgsmålet er ATP og PFA. Koncerndirektør Anders Damgaard fra PFA kalder konkursen i OW Bunker for ulykkelig og understreger, at det ikke bør kunne ske efter seks måneder på børsen.

»Derfor er det ekstremt vigtigt at få identificeret, hvad der er gået galt og få placeret et ansvar. Både for at få erstattet vores kunders tab bedst muligt, for at belyse svaghederne i rammebetingelserne for børsintroduktioner og ikke mindst sikre, at noget lignende ikke gentager sig.«

Investorerne oplyser, at der anlægges to sager i forbindelse med krakket. Den ene sag vedrører prospektansvar, den anden sag vedrører ansvar for manglende overholdelse af børsretlige oplysningsforpligtelse. Altor er kun sagsøgt i førstnævnte, mens OW Bunker og den tidligere ledelse er i begge.

Kenneth Joensen, chefjurist i ATP, siger:

»Det er vores pligt overfor ATPs medlemmer at søge at få dækket så meget som muligt af det tab, vi har lidt på OW Bunkers konkurs. Det var en meget negativ begivenhed på det danske børsmarked, og der er et stort behov for at få afklaret hændelsesforløbet og at få placeret et ansvar.«

Ud over de store pensionskasser har kuratoerne i boet rejst i krav på over 650 mio. kroner, mens små aktionærerne formentligt ender med et krav på over en halv milliard.