Små aktionærer går efter kæmpe erstatning i OW Bunker-sagen

En advokatredegørelse viser nu, at der er grundlag for, at en række personer og selskaber kan holdes ansvarlige for OW-Bunker-sagen. 3.500 private investorer står bag og ser nu mulighed for store erstatningskrav mod den kuldsejlede virksomhed.

ARKIVFOTO: OW Bunker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov

Efterspillet på OW Bunker-sagen er langt fra slut, og nu skrives næste kapitel. Foreningen OW Bunker-Investor vil formentlig komme med massive erstatningskrav mod både mennesker og selskaber, der var involveret i, at OW Bunker blev solgt på børsen og krakkede kun otte måneder senere.

Aktionærerne kan kræve erstatning fra både selskabets direktion og bestyrelse, kapitalfonden Altor og Carnegie og Morgan Stanley, konkluderer en juridisk udtalelse.

»Vores advokater har redegjort ganske grundigt for, at der er noget at komme efter. Det handler dels om det totalt misvisende prospekt – aktiernes varedeklaration, om man vil. Dels at ledelsen styrede virksomheden hasarderet og uansvarligt i tiden efter børsnoteringen,« fortæller Morten Schwartz Nielsen, formand for Foreningen OW Bunker-Investor, hvor selskabets private aktionærer er gået sammen på initiativ af Dansk Aktionærforening.

Han er ikke i tvivl om, at OW Bunker-skandalen ender i retten, og at de private investorer bør have erstatning. Foreningens 3.500 medlemmer havde investeret over 260 millioner kroner i OW Bunker, og nu vil de forsøge at genvinde noget af det tabte i retten.

»Vi er på uprøvet juridisk grund her. Men al anstændighed og tillid til børsmarkedet hører jo op, hvis ikke det lykkes at placere et erstatningsansvar for det sminkede lig, som vi aktionærer blev prakket på. Derfor er vi også stålsatte på, at denne sag skal for domstolene,« siger Niels Mengel, der er formand for Dansk Aktionærforening og talsmand for foreningen OW Bunker-Investor.

Berlingske har forsøgt at få adgang til advokatredegørelsen, men det har ikke været muligt endnu.