Atea melder tidligere salgsdirektør for læk af forretnings-hemmeligheder

IT-leverandøren Atea mistænker en tidligere salgsdirektør for ulovligt at have indsamlet og videregivet forretningskritiske Atea-dokumenter til konkurrentvirksomhed. Den pågældende er meldt til politiet.

Foto: Torben Christensen

Skandinaviens største IT-leverandør, Atea, melder en tidligere salgsdirektør til politiet for i stor stil at videregive fortrolige data til til konkurrentvirksomheden 3A-it. Den tidligere salgsdirektør er én ud af de fire stiftere, aktionærer og ledere i selskabet 3A-it, oplyser Atea.

»Atea har tilsyneladende været udsat for omfattende overtrædelser af markedsføringsloven. Gennem de seneste måneder har vi gennemført omfattende interne undersøgelser. Disse har afdækket forhold, som vi vurderer udgør grove overtrædelser af markedsføringsloven, og derfor beder vi Bagmandspolitiet undersøge det nærmere. Vi mener at kunne bevise, at der ulovligt er indhentet og videreformidlet forretningshemmeligheder i stor skala,« siger koncernchef Steinar Sønsteby, Atea ASA, i en pressemeddelelse.

Anmeldelsen har forbindelse til den meget omtalte Dubai-tur i 2014, hvor en tidligere medarbejder fra Region Sjælland helt privat rejste til Dubai sammen med flere tidligere Atea-folk på Ateas regning.

Atea vurderer nu, at rejsten reelt havde til formål at flytte kunder fra Atea til konkurrentselskabet 3A-it, som blev stiftet kort tid efter Dubai-turen. Anmeldelsen skal få Bagmandspolitiet til at undersøge, om Atea har været udsat for strafbare overtrædelser af markedsføringsloven.

Bagmandspoliti bekræfter anmeldelse

Statsadvokat Morten Niels Jakobsen bekræfter, at Bagmandspolitet har modtaget en anmeldelse fra ATEA om muligt misbrug af følsomme virksomhedsoplysninger.

»Vi er nu i gang med at efterforske dette spørgsmål. Der er jo tale om mulige strafbare forhold, der kan være ganske skadelige for en erhvervsvirksomhed, og det er derfor vigtigt, at vi her i Bagmandspolitiet grundigt undersøger, om der er grundlag for at drage nogen strafferetligt til ansvar,« lyder det fra Morten Niels Jakobsen.

Atea afholder pressemøde tirsdag klokken 12.00 på virksomhedens hovedkontor i Ballerup.

Berlingske har forgæves forsøgt at få en kommentar fra adm. direktør for 3A-it, Claus Hougesen.